 
		
Domácí rýžová mouka
Rýžová mouka neobsahuje lepek a je tak vhodná pro pacienty s celiakií a pro bezlepkovou dietu. Těsto z rýžové mouky je pevné, v mnoha ohledech podobné těstu z pšeničné mouky, ačkoli ne tak pružné.
Suroviny pro 1 dávka
na 3 půllitrové sklenice
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 983 kJ / 3 581 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 70,00 g | 
| Tuky | 7,00 g | 
| Vláknina | 19,00 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 60 mg | 
| Sůl | 0,30 g | 
| Sacharidy | 800,00 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Nejprve rýži nasypeme do velké mísy, poté do ní napustíme vodu tak, aby byla rýže všechna potopená - voda se trochu zakalí. Rýži rukou pořádně propereme a vodu scedíme.
	Krok 2: Poté opět napustíme vodu a propereme. Tento postup opakujeme až do té doby, než voda zůstane úplně čistá.
	Krok 3: Jakmile je voda čistá, necháme v ní rýži nejlépe 4 hodiny (jde to i na 1 hodinu, ale čím déle to tam necháte, tím více bude výsledná mouka hladší, zrna totiž více změknou a půjdou líp rozemlít (recept je vhodný i pro méně výkonnější mixéry).
	Krok 4: Po 4 hodinách rýži scedíme, rozprostřeme na utěrkou vyložený plech a necháme vsáknout přebytečnou vodu (vrstvu udělejte klidně i ze 3 utěrek, rychleji se to vsákne).
	Krok 5: Po asi hodince, kdy je rýže sušší, vysypeme a rozprostřeme rýži na pečicím papírem vyložený plech a sušíme v troubě vyhřáté na 60-80 °C za stálého kontrolování. Když se vám rýže zdá už dost suchá, vypneme troubu a necháme venku rýži vychladnout.
	Krok 6: Vychlazenou rýži rozemeleme v mixéru, prosejeme přes jemné sítko - a máme hotovo!
Zveřejněno 11. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Domácí rýžová mouka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r4p2
Moje poznámka
					 
				
Domácí rýžová mouka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r4p2
Nejnovější recepty
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 1 hodinou
	
			 
	
Kuře na brusinkách
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 7 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 18 hodinami
	
			 
	
Špagety s olivami a parmazánem
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 1 hodinou
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 1 hodinou
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 2 hodinami
	
			 
	
	
Borůvkový koláč s tvarohem
soumar99 před 2 hodinami
	
			 
	
Mechové muffiny
[email protected] před 2 hodinami
	
			 
	
	
Fazolová polévka rychlá
Jirka33 před 2 hodinami
	
			 
	
Frankfurtská polévka s bramborami
Eva z HK před 3 hodinami
	
			 
	
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
Diesel před 4 hodinami
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 15 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							jak se dělá rýžová mouka, 
						
						
							ryžová mouka lidl, 
						
						
							domácí rýžová mouka, 
						
						
							rýžová mouka domácí recept, 
						
						
							kde sehnat ryzovou mouku, 
						
						
							kde koupím rýžovou mouku, 
						
						
							billa rýžová mouka, 
						
						
							rýžová mouka kde koupím, 
						
						
							paraboloid rýže, 
						
						
							co se dělá z rýžové mouky, 
						
						
							kde koupím mouku, 
						
						
							priprava ryze parabolaid, 
						
						
							kde koupim ryzovou mouku jemnou, 
						
						
							rýžová mouka albert, 
						
						
							rýžová voda, 
						
						
							celozrnna ryze levne, 
						
						
							smaženíz rýžovou moukou, 
						
						
							rýže na mochi, 
						
						
							domácí mouky, 
						
						
							rýžová voda zkušenosti
						
					
 
	 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (4)
Jinak rýži rádi kupujeme u šikmokuků a hned velký pytel. Nejraději mame pákistánskou
Jinak paraboloid je hnus fialovej
Děkuji za tip. Já většinou dělám mochi, a osvojenou mám kulatozrnnou. Je v ní více lepku, takže to hezky drží - avšak také děkuji za tip, někdy vyzkouším :) Ale i s tou dobou máte pravdu - pokud máte výkonnější mixér, můžete to zrovna rozemlít v mixéru, to není žádný problém . Díky za koment :)