Řezy Sto let
Krásné podzimní tříbarevné řezy z dýně, máku a tvarohu můžete podávat i u vás doma. Surovin je sice použito trochu více, ale výsledné řezy jsou lahodné a úplně bez mouky. Můžete tedy mlsat bez výčitek.
Suroviny pro 1 plech
plech 20x25 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 975 kJ / 2 145 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,14 g |
| Tuky | 122,25 g |
| Vláknina | 31,35 g |
| Cholesterol | 896 mg |
| Sodík | 918 mg |
| Sůl | 2,05 g |
| Sacharidy | 145,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dýni omyjeme, rozpůlíme a odstraníme z ní semena. Loupat ji nemusíme. Nakrájíme ji na menší kostky, vložíme do hrnce a s troškou vody uvaříme doměkka. Trvá to asi 20 minut. Necháme částečně vychladnout, pak rozmixujeme a přidáme ostatní suroviny na dýňovou náplň.
Krok 2: Poté necháme částečně vychladnout, rozmixujeme na pyré a přidáme cukr, vejce, brambory, citronovou šťávu a džem. Na závěr zahustíme solamylem.
Krok 3: Jablko nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami na makovou náplň.
Krok 4: Tvaroh vyklopíme do misky, přidáme žloutek, cukr, pudinkový prášek, zbytek zakysané smetany částečně použité na makovou náplň a vmícháme sníh, který ušleháme z bílku a špetky soli.
Krok 5: Menší plech vystříkáme olejem, vyložíme pečicím papírem a na něj rozetřeme nejpevnější makovou náplň. Na ni rozetřeme připravenou dýňovou náplň. Lehce ji posypeme strouhankou a na rozetřeme ochucený tvaroh.
Krok 6: Řezy pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 60 minut, do zpevnění tvarohu.
Zveřejněno 27. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy Sto let
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1APP
Moje poznámka
Řezy Sto let
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1APP
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 2 hodinami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 7 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 22 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 23 hodinami
Neapolský salát
Přidáno 18. 12. 2025 12:37:40
Staročeský kuba
Přidáno 18. 12. 2025 12:01:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborný piškotový korpus na dorty
lenkadra před 2 minutami
Vanilkové rohlíčky
PetraLA před 57 minutami
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 1 hodinou
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 1 hodinou
Rýžový nákyp
josef.ridic před 1 hodinou
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 3 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 5 hodinami
Koňakové řezy
janatka před 6 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 7 hodinami
Tématické fráze:
masarykovy rezy,
masarykovy řezy recept,
skromné řezy,
rezy prezident recepty,
řezy na léto,
řezy sto let,
100leté řezy recept,
president recept řezy,
prezident řezy,
masarikovi řezy,
top recepty rezy,
řezy prezident,
100 leté recepty,
řezy z tvarohu a maku
Suroviny:
dýně hokkaido,
cukr moučkový,
vejce,
brambory,
šťáva citronová,
solamyl,
jahodová marmeláda,
jablko,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
skořice,
vejce,
solamyl,
rum,
mák,
tvaroh měkký,
smetana zakysaná,
vejce,
sůl,
cukr moučkový,
pudink vanilkový
Komentáře (17)
(práve som si vravela, že by sa nejaké rezy zišli, že tu absentujú...
Krása
Mák mletý či nemletý? Mám skvělý recept na dort s višněmi, kde je korpus z nemletého máku...
No, možná to měl v genech, že