Řezy jako dort

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

21 ks Moučníky , Řezy 17 názorů

Suroviny

Těsto světlé:
3 vejce
3 lžíce cukru krupice
2 lžíce horké vody
5 lžic polohrubé mouky
špetka soli
Těsto tmavé:
stejné suroviny + přidáme
1 lžíci kakaa
1 lžičku kypřícího prášku
Krém 1:
250 g másla pokojové teploty
175 g Philadelphia nebo jemného tvarohu
2 lžíce moučkového cukru
Krém 2:
250 g mascarpone
200 g smetany ke šlehání
1 lžíce moučkového cukru
Dále:
rybízová marmeláda
kousky ananasu z konzervy
rum na pokropení
čokoláda na ozdobení - není nutná
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme plech (mám 32x23 cm) a 2 papíry na vyložení. Zapneme troubu na 170° C.
    Tři žloutky šleháme s cukrem a přidáme postupně horkou vodu. Stále šleháme, až do husté pěny. Zvlášť
    ušleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu. Ke žloutkové směsi přidáme mouku, část sněhu, promícháme ručně metličkou a vmícháme zlehka zbylý sníh. Těsto přendáme na plech, uhladíme stěrkou a dáme upéct dorůžova (cca 10-12 min. zkusíme špejlí).

  2. Než se upeče první plát, ušleháme těsto na druhý stejným způsobem, jen ještě promícháme mouku s prosátým kakaem a práškem. Upečený plát vyndáme na mřížku, plech po vnější straně ochladíme studenou vodou, vyložíme novým papírem a přendáme tmavé těsto. Uhladíme a dáme upéct. Upečený plát také přendáme na mřížku.

  3. Ušleháme krém z másla, cukru a Philadelphie nebo tvarohu a v jiné misce mascarpone, tekutou šlehačku a cukr. Světlý plát pokropíme rumem, potřeme marmeládou, poklademe kousky ananasu a navrstvíme máslový krém. Uhladíme a přiklopíme tmavý plát, předem pokropený rumem.
    Polovinu krému s mascarpone dáme do zdobícího sáčku a druhou polovinou potřeme tmavý plát. Rozkojíme slepené pláty na řezy, necháme vedle sebe na tácku a dozdobíme zbylým krémem, případně čokoládou nebo ovocem jako dort.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řezy jako dort

  • Taevita Taevita

    Veronika.Hrozna: Teda Veru, to bych do vás neřekla, že vám se po mně stýská?:-8

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: :-* Správně to je asi to poslední co nám ještě zbývá <3 tak si to užívejme dokud můžeme :-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Marie Svarcova: Dnes nebyla zadna delena strava:-D:-D:-D, dnes recepty delime, na mnam masicko a mnam kolacky.:-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova(autorka receptu)

    majda 2: :-) děkuji, potřebovala jsem víc kousků než by bylo z dortu tak proto řezy a všem chutnaly :-K Hezký večer

    Odpovědět

  • majda 2 majda 2

    Řezy vypadají hezký a musí být i moc dobré :yes::-8

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: bohatě stačí ale pokud máte rádi hodně sladké může se přidat, já moc sladké nemusím :-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Marie Svarcova: Do toho krému 2. jde opravdu jenom jedna lžíce cukru ?

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova(autorka receptu)

    magdalenka: :-) to peču pro sousedky dvojčata už 7 let , nabízela jsem jiné dorty ale vždy chtějí "ten kakaový s mascarpone"

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    magdalenka: Skúsim dúfam, že to bude fungovať. Ďakujem za radu! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Marie Svarcova: upečiem kakaový piškótový plát, na to čokomascarponový krém, vrch ešte pofŕkam čokoládou...nevedia sa dojesť potomkovia, požadujú vždy na oslavy.

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova(autorka receptu)

    magdalenka: :-) jóó s čokoládou je krém skvělý :-K díky :-)

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova(autorka receptu)

    magdalenka: :-) moc děkuji za komentáře :-K přeji krásný zbytek neděle

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Marie Svarcova: tento krém je skvelý, pevný a chutný. Robím aj verziu, kde je mascarpone, šľahačka a rozpustená (vychladnutá) čokoláda. Momentálne u nás vedie.

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: :-) Děkuji za komentář, :-) samotnou šlehačku používám 40% bez ztužovače, do mascarpone zašlehám trošku cukru, přileji ščlehačku obyčejnou 30-31 % a šlehám do potřebné hustoty , vždy se to povedlo a dlouho vydrží :-K Hezký den

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Marie Svarcova, nádherný múčnik, ako všetko v tvojom podaní.

    Odpovědět

Předchozí 1 2