Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 071 kJ / 973 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,68 g |
| Tuky | 10,06 g |
| Vláknina | 7,50 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 105 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 183,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku v misce osolíme, zamícháme vejce a zaděláme vlažnou vodu, těsto by mělo být mnohem řidší než na knedlíky. Nakonec přidáme rozpuštěný tuk (do kastrůlku jsem dala rozehřát trošku másla a sádla, lžíci přidala do těsta a zbytek nechala na omaštění jídla).
Krok 2: K vykrajování použijeme kávovou lžičku a vaříme v mléce asi tři minuty. Uvařené noky postupně vybíráme do mísy a ihned promastíme, aby se neslepily.
Krok 3: Posypeme mákem, cukrem a můžeme přidat i trochu horkého mléka, ve kterém se noky vařily.
Zveřejněno 25. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Modrý vole s procesím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zjjr
Moje poznámka
Modrý vole s procesím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zjjr
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 8 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 8 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 9 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 9 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 10 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 2 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 2 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 3 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 4 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 6 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 6 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 7 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 7 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 7 hodinami
Tématické fráze:
recept vole,
modrý pokrm
Suroviny:
mouka hrubá,
sůl,
vejce,
máslo,
voda,
mléko,
mák mletý
Komentáře (16)
Proč?
Nevím, ale co zkusit optat se tadyk:
https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10614805433...
(zatím jsem neměl kdy si to přehrát)
Jitu, není to z hrubé mouky moc tuhé?