Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše perníčky

Snad každá rodina má svůj vlastní vyzkoušený recept na perníčky, který se dědí z generace na generaci. Měkké medové perníčky mají díky různým tvarům v oblibě hlavně děti, které můžete do pečení a zdobení aktivně zapojit.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Náročný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení těsta a odležení perníčků

105 min (90 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta a odležení perníčků)

Suroviny pro 1 dávka

podle velikosti tvarů

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie36 937 kJ /
8 828 kcal
Bílkoviny178,47 g
Tuky220,58 g
Vláknina41,30 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 10,85 g
Sůl2,08 g
Sacharidy1 480,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny a ve druhé všechny tekuté. Vše spolu spojíme a propracujeme ve vláčné těsto. Krok 2: Těsto dáme do igelitového sáčku a uložíme do lednice na 24 hodin, aby se odleželo. Krok 3: Z těsta vyválíme plát o tloušťce 3-5 mm a vykrajujeme z něj různé tvary, které přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Včas rozehřejeme troubu na 175 °C. Krok 4: Plech vložíme do trouby a perníčky pečeme mírně dozlatova asi 8-10 minut. Krok 5: Aby byly perníčky lesklé, tak je ihned po vytažení z trouby potřeme vejcem rozšlehaným v mléce a necháme je zaschnout. Krok 6: Perníčky necháme pár dnů vydýchat a pak je nazdobíme. Krok 7: Moučkový cukr na polevu je potřeba několikrát prosít a poté přidat (prolít přes sítko) bílek a citronovou šťávu a ušlehat polevu. Krok 8: Polevu plníme do cukrářské zdobící tužky a perníčky ozdobíme dle vlastní fantazie.

TIP: Jak vylévat plochy perníčků polevou?

Zveřejněno 29. 11. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Naše perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zjk7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Naše perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zjk7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Veronika.Hrozna: Máš je moc hezké.:-K:yes:

Dovolila jsem si fotečku!:-* Jsou upečeny na zkoušku z poloviční dávky, zlákal mě v receptu ten rum! Zatím jsem jen nazdobila a chutnala hned po upečení, dala jsem celou lžíci koření do poloviční dávky a jsou akorát! Máme rádi víc kořeněné.:-D

Moc děkuji za přidané fotografie, obě jsou nádherné. :-K:-K

Šiková vnoučátka :yes::-K

yanull: Dvanáctiletý vnouček dělá mléčný marcipán a všechny dorty co jsem dala na TopRecepty zdobil sám.Druhý patnáctiletý když jsme pekli rohlíčky ,než já udělala jeden, on tři. Děkuji za pochvalu oba si jí zaslouží.

Tématické fráze:
recept na perníčky, perníčky recept, recepty na perníčky, recept pernicky#utm_content=lista, perníčky po vytažení z do trouby, top recepty perníčky, perníčky recept, recept pernicky, jak ozdobi perníčky recept

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, kakao, med, máslo, vejce, rum, mléko, koření do perníku, vejce, mléko, cukr moučkový, bílek, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu