Mátové kuře

jahoda Kuchařka: jahoda

4 porce Drůbeží maso 11 názorů

Suroviny

4 kuřecí stehna
sůl
pepř
Marináda:
500 ml bílého jogurtu
3 lžíce olivového oleje
8-10 lístků čerstvé máty najemno nasekat
1 lžička drceného kmínu
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky kari koření
citronová šťáva z 1/2 citronu
kuřecí vývar
smetana
citronová šťáva
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna osolíme, opepříme a naložíme do marinády (všechny ingredience pořádně smícháme) a necháme 5 hodin, ale nejlépe přes noc rozležet.

  2. Kuřecí stehna i s marinádou dáme do pekáče, podlijeme malým množstvím vývaru a upečeme zakryté při cca 200°C. Během pečení podlévat, pokud je třeba.

  3. Po upečení slijeme vypečenou šťávu (která nevypadá díky jogurtu moc vábně-to se napraví:-)) rozmixujeme, vrátíme do pekáče, zahřejeme, přidáme trochu smetany a dochutíme citronovou šťávou, případně solí.

  4. Kuřecí stehna necháme mezitím ještě chvíli samostatně dopéct kvůli křupavé kůrčičce.

Poznámka

Když jsem hledala podobnost tohoto receptu zde na Topkách, zjistila jsem, že je zde 1211 receptů z drůbežího masa!

Tak to zarovnám a přidávám Mátové kuře č. 1212 :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Mátové kuře

  • aaadobromila aaadobromila

    No tyjo, tohle se mi zdá jako dobrý odvaz, vůbec si tu chuť nedovedu předtavit, s tou mátou... ale vypadá to parádně!

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Mátu jsem použila, co je na fotce a ta citronová není - už jsem si to zjistila. :-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Super, citronovou mátu určitě použiju, ale není potřeba se bát ani té běžné, jak Jahůdka píše, varem se velmi zjemní :-p:-p:yes::yes:. Máta dá hlavně drůbežímu masu takovou příjemně nakořeněnou chuť i vůni;-)

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Moc pěkný recept a omáčka má úžasnou barvu :yes::-K. Mimochodem, 1212 Zlatá bula sicilská! :-)):-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Tak klobouk dolů, to musí být hodně lákává a neprobádáná chuť.Krása ;-);-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Jahůdko, Ty jsi asi použila citronovou mátu, ne? Ta je jemnější. A jakou přílohu? Rýži? :-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Pajajo, jak máta projde varem, tak není tak "agresivní", celková chuť je hodně jemná - bylinkovo-citronová. Koštovala jsem i kuře jen přelité omáčkou: jogurt, citron, nasekaná čerstvá máta a tam byla dost cítit. Ale je jasné, že někomu bylinková chuť nemusí chutnat;-):-p

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Všechny ty ingredience dohromady mi sedí, ale to hlavní (bez čeho by to nešlo, protože na tom ten recept sedí). . . nevím, mně by tam ta máta asi nějak vadila. Snad do mojita. Ale je to zajímavé :yes::-)

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Určite vyskúšam,môže to byť zaujímavé:-p:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

  • Lidunka Lidunka

    Hmmm...vypadá báječně:yes:.bodík:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: kuře mátová šťáva mátová marináda mátové kuře kuře na matě kure mata mátová omáčka kure s matou mátová šťáva recept mátová omáčka použití recepty na kure kure na mate a citronech marinada na maso s matou matove kuře recept máta a maso recepty mata na maso použití mátové omáčky matova omacka plus priloha kuře máta citron máta kuře