Suroviny
Porce: 4-5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 602 kJ / 2 056 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,81 g |
Tuky | 34,95 g |
Vláknina | 17,10 g |
Cholesterol | 77 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 366,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do vlažné vody rozmícháme sušené droždí a lžičku cukru, misku přikryjeme igelitem a necháme vzejít kvásek.
Máslo odvážíme a rozpustíme ho.
Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, kvásek, máslo a vlažnou vodu. Zaděláme těsto, které je trochu řidší, ale vláčné. Umělohmotnou zavírací mísu lehce vymažeme olejem a těsto do ní vyklopíme, namočíme ruku a těsto v míse lehce prohněteme, mísu uzavřeme a dáme do lednice, kde bude těsto pomalu kynout asi 2 hodiny. Krok 2: Mezitím nachystáme plech, vyložíme ho pečícím papírem. Připravíme do hrnečku trochu mléka a do sítka trochu hladké mouky.
Před tvarováním zapneme troubu na horkovzduch, na teplotu 180 st. Dospod trouby dáme plecháček s vodou na zapaření. Krok 3: Těsto vyklopíme na pomoučněný vál, rozdělíme ho na osm stejných dílků, z každého vypracujeme bochánek, dáme na plech, přikryjeme utěrkou a necháme 10 minut kynout.
Poté každou housku dlaní kolmo promáčkneme v půli až dolů k plechu (vypadá to jako dvě půlky zadnice, my jim říkali prdelaté housky)
Pokud chcete mít půlky výraznější, můžete rýhu ještě před vložením do trouby zvětšit nožem.
Po vytvarování prdelek necháme ještě 5 minut kynout.
Potřeme mlékem, lehce posypeme moukou a vložíme do trouby.
Pečeme při teplotě 180 st., cca 20 minut. Ale čas je pouze orientační, záleží jak komu peče trouba, housky by měly mít krásně zlatavou barvu.
Po upečení necháme vychladnout....pokud to tedy vydržíte.
Máslo odvážíme a rozpustíme ho.
Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, kvásek, máslo a vlažnou vodu. Zaděláme těsto, které je trochu řidší, ale vláčné. Umělohmotnou zavírací mísu lehce vymažeme olejem a těsto do ní vyklopíme, namočíme ruku a těsto v míse lehce prohněteme, mísu uzavřeme a dáme do lednice, kde bude těsto pomalu kynout asi 2 hodiny. Krok 2: Mezitím nachystáme plech, vyložíme ho pečícím papírem. Připravíme do hrnečku trochu mléka a do sítka trochu hladké mouky.
Před tvarováním zapneme troubu na horkovzduch, na teplotu 180 st. Dospod trouby dáme plecháček s vodou na zapaření. Krok 3: Těsto vyklopíme na pomoučněný vál, rozdělíme ho na osm stejných dílků, z každého vypracujeme bochánek, dáme na plech, přikryjeme utěrkou a necháme 10 minut kynout.
Poté každou housku dlaní kolmo promáčkneme v půli až dolů k plechu (vypadá to jako dvě půlky zadnice, my jim říkali prdelaté housky)
Pokud chcete mít půlky výraznější, můžete rýhu ještě před vložením do trouby zvětšit nožem.
Po vytvarování prdelek necháme ještě 5 minut kynout.
Potřeme mlékem, lehce posypeme moukou a vložíme do trouby.
Pečeme při teplotě 180 st., cca 20 minut. Ale čas je pouze orientační, záleží jak komu peče trouba, housky by měly mít krásně zlatavou barvu.
Po upečení necháme vychladnout....pokud to tedy vydržíte.
Zveřejněno 23. 1. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Papo seco
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w4Pr
Moje poznámka
Papo seco
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w4Pr
Nejnovější recepty
Kuřecí steak s rebarborovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Čokoládové polevy se smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Jahodovo-levandulový džem
Přidáno 5. 6. 2025 18:03
Bramborák s vepřovými nudličkami a zeleninou
Přidáno 5. 6. 2025 13:54
Šátečky s náplní z masa a zelí
Přidáno 5. 6. 2025 13:47
Zapečené housky se sýrem a salámem
Přidáno 5. 6. 2025 13:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Játrová omáčka
Antonausprag před 2 hodinami
Mechový dort (se špenátem)
Natkaaa před 3 hodinami
Segedínský guláš
Bomber před 4 hodinami
Jahodový smetanový dort (mousse)
MirkaTioka před 4 hodinami
Kefírová rychlovka s ovocem
Jan Nemec před 5 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Martina84 před 5 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
LLakin před 5 hodinami
Anglické palačinky
Witoraz před 7 hodinami
Bezinková šťáva
Anna.Milkova před 7 hodinami
Tématické fráze:
papo seco,
recepty z papa,
papo seco top recepty,
papo seco recept
Suroviny:
mouka pizza,
sůl,
máslo,
voda,
droždí sušené,
cukr,
voda,
mléko,
mouka hladká
Komentáře (2)
vyzkousim urcite .... vybadaji pekne a recept je jednoduchy ...... dekuji