Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trochu jiný smažený řízek

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby marinování

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 429 kJ /
581 kcal
Bílkoviny17,68 g
Tuky25,41 g
Vláknina3,60 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 699 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy68,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krkovici naklepeme, osolíme a pokapeme slunečnicovým nebo jiným olejem. Krok 2: Vložíme ji do vhodné nádoby, přikryjeme a necháme v lednici marinovat cca 12 hodin. Krok 3: Na druhý den řízky klasicky obalíme v mouce, vajíčku rozšlehaném s troškou horké vody a ve strouhance, do které jsme vmíchali půl sáčku prášku do pečiva. Krok 4: Do pánve dáme rozehřát sádlo nebo olej a řízky smažíme na mírném ohni z obou stran dorůžova.

TIP: Jak a na čem správně smažit

Zveřejněno 28. 2. 2019

Poznámka autorky JanaDorazinova

Možná řeknete, nic světoborného. No, asi ne, ale tak jemnou krkovici jsem v podobě řízku ještě nejedla. Strouhanka je krásně nadýchaná a křupavá a řízky měkké, jak máslo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trochu jiný smažený řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jr85

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trochu jiný smažený řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jr85

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Recept jsem použil,díky za něj.Jen jsem to udělal podle svého:krkovici naklepal,obalil v mouce,ponořil do vajíček smíchaných vodou a olejem,marinoval do druhého dne.Pak jsem krkovici vyndal z vajíček,položil na strouhanku smíchanou s práškem do pečiva,osolil z jedné strany,otočil krkovici na druhou stranu a osolil i z druhé :-):-Dstrany.Po 5 minutách jsem řízky dal smažit.Výsledek mě překvapil.chutnalo to skvěle,snad to bylo i tím pdp.Zkusí to tak někdo další?

Veronika.Hrozna: Tak pokud není nakrájená už z obchodu po vlase, mělo by to pomoct :-)

JanaDorazinova: Naštěstí nebyla nakrájená, ale stejně mě to ani nenapadlo, že to bude za půl hoďky fungovat!

Janičko ta strouhanka je z obchodu a proseta přes sítko ? Ta z obchodu je trochu hrubá a ten prášek do pečiva se asi do ní špatně zapracuje, aby byl rovnoměrně rozptýlen. Mám ji prosít před obalovaním ? Nebo se pletu ?:-? <3

Veronika.Hrozna: Verčo, já používám jen domácí strouhanku, ta je dost jemná ;-)

Jana Dorazinová-Remková: Voják se stará,voják má! :-D Bylo to vidět i na fotce.;-)

To je fakt zajímavé:-O, určitě to vyzkouším. Já zase občas, když dělám kuřízky, místo hladké mouky používám Solamyl, řízky jsou pak hodně šťavnaté :yes:.

casino: Já to pochopila, i když mám IQ tykve, jen někdy je s tím, co píšeš fakt potíž. To víš, ne všichni máme tvé vzdělání..

casino: Tentokrát máte pravdu! Hodnotím stejně !

Tématické fráze:
smažený řízek, smažený řízek trochu jinak, smažené vepřové řízky trochu jinak, obal na řízky z měkkých rohlíku, smažený řízek z krkovice, mekky řízek vyborny prasek do pečiva, řízek trochu jinak, smažené řízky trochu jinak, smazeny rizek,recept,horka voda, kuřecí řízky jinak, řizky smažen, kuchařka: janadorazinova, smažený řízek jinak, jak na měkké řízky z krkovice recept, smažený řízek ve vajíčku a strouhance, řízky smažené ve friťáku, jiný řízek recept, řízk z krkovičky trochu jinak, rizek obaleny v prášku do pečiva, utopene rizky jana dorazinova

Suroviny:
krkovice vepřová, olej, sůl, mouka hladká, vejce, strouhanka, prášek do pečiva, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu