Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvové šátečky se skořicí

Taštičky z listového těsta, plněné šťavnatou broskví , voní po vanilce a skořici. Díky listovému těstu je jejich příprava snadná a zvládne ji i začátečník. Výsledkem je výborný moučník, který se skvěle hodí ke kávě i pohoštění.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 20 min

55 min (35 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Broskve oloupeme, přepůlíme, vyjmeme pecku a nakrájíme je na menší kousky. Krok 2: Pokud slupka pevně drží, tak broskve blanšírujeme. Ponoříme je do vařící vody, ihned vyjmeme a zchladíme ve vodě studené. Půjdou lépe loupat. Krok 3: Listové nebo plundrové těsto rozválíme na pomoučněném válu na slabší plát, který pokrájíme na čtverce cca 10x10 cm. Krok 4: Okraje slabě potřeme rozšlehaným vejcem. Na pomyslnou jednu polovinu čtverce posadíme na menší kusy trochu pokrájených a oloupaných broskví. Maličko je ochutíme mletou skořicí a přeložíme druhou částí těsta. Okraje spojíme vidličkou. Krok 5: Kapsičky přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Zlehka potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme skořicovým nebo vanilkovým cukrem. Krok 6: Plech vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme dozlatova asi 20 minut. Krok 7: Před podáváním můžeme zlehka pocukrovat moučkovým cukrem.

TIP: Broskve v naší kuchyni

Zveřejněno 3. 8. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9WX3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9WX3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes: opravdu moc dobrá rychlovka , někdy přidávám i lžičku tvarohu :-K

Tarrica: ...mám radost, že se u Vás tento fofr recept zabydlel;-):-K:-K:-K

Tak včera vyzkoušeny z kompotu- pod broskev jsem dala směs mandlové mouky a skoř.cukru/ přestože byly okapané,klouzaly a díky podsýpce držely/. Ideální rychlý a moc dobrý,lehký zákusek :yes:

Tarrica: ...díky:-K:-K:-K

Moc dobrý nápad :-) plechovky broskví mám vždy doma a listové těsto/už vyválené s peč.papírem/ neustále v lednici.Většinou udělám jen s nutelou nebo naslano-co dům dal- to když se ohlásí nečekaná návštěva.
Toto mě zatím nenapadlo- díky za inspiraci.:yes:

Tématické fráze:
broskvove kapsičky, broskvové šáteček, broskvové šátečky z v listovém těstě, šátečky s cukrem a skořicí

Suroviny:
těsto listové, broskve, skořice mletá, vejce, cukr skořice, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu