Suroviny
Porce: 1 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 104 kJ / 264 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,70 g |
Tuky | 18,90 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 648 mg |
Sodík | 249 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 1,75 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Omeleta s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x3Qq
Moje poznámka
Omeleta s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x3Qq
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 8 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 18 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 23 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 23 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí větrníky
Nanina před 7 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 8 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 9 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 9 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 9 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 9 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 10 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 10 hodinami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 11 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 11 hodinami
Tématické fráze:
amolety recept,
omelety recept,
omeleta recept,
jak na omeleta recept,
houby recepty,
recept na omelety,
recept omeleta s houbami,
omeleta recepty,
amoleta, recept,
omelety, recept,
recepty amolety,
omeleta s houbama,
omeleta s houbami
Suroviny:
vejce,
mouka hladká,
šunka,
houby čerstvé,
sůl,
koření,
máslo,
mléko
Komentáře (8)
Pri robení omelety som postupovala presne podľa receptu, keď vajcia stuhli (na povrchu boli ešte jemnúčko mäkké), rozotrela som hubovú masu a presne stopla 1 min. Po minúte som omeletu otočila a zase stopla presne minútu. Dala som dolu z ohňa a pomocou taniera vyklopila z panvice. Išlo to bez akýchkoľvek problémov. Potom som omeletu prehla a presunula na servírovací tanier. Nebol s tým nijaký problém.
Neviem, kde urobila Eja chybu, možno nechala v hubách veľa vody...netuším.
Tušila jsem, že bude možná problém, takže jen dvě malá vajíčka a ostatní v poměru dle receptu...menší pánvička, v momentě, kdy se přestala omeleta držet pánvičky, nějak rozetřena houbová "kaše", po doporučené minutě otočeno, no a bohužel....po minutě vůbec, ani po další chvíli, strana houbami dolů se zcela odmítla pustit pánvičky a držet se jednolitě vrchní vrstvy omelety, i s pomocí různých podběrátek. Kvalitní pánev, másla tak akorát...
Sice jsem zkusila houbovou kaši natřít na omeletu a přeložit, ale na rozdíl od omelety plněné dušenými houbami ( a to mám moc ráda) to po malé ochutnávce skončilo ...v koši...