Houbovo - slaninová omeleta

Suroviny 2 porce

400 g čerstvých (mražených) hub
1 cibule
1 plnější lžíce másla
100 g libovější anglické slaniny
cca 3 stroužky drceného česneku
snítka tymiánu - lístky
sůl dle chuti
pepř mletý dle chuti
5-6 rozšlehaných vajec, dle velikosti
3 lžíce 12% smetany

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme, pokrájíme a krátce povaříme ve vroucí vodě. Pak houby scedíme a necháme řádně okapat. Použít můžeme i houby rozmražené, které si v sezóně připravujeme stejným způsobem a ukládáme do mrazáku.

  2. Na másle (sádle) osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova, přidáme okapané houby, drobně pokrájenou slaninu, česnek, lístečky tymiánu, sůl a pepř dle chuti a vše společně smažíme za občasného promíchání na středním plameni cca 5 minut.

  3. Po osmažení rozprostřeme směs rovnoměrně po dně pánve a zalijeme ji rozšlehanými, mírně osolenými vejci se smetanou. Pánev zaklopíme a necháme vejce ztuhnout. Dáme pozor, abychom vejce nepřesušili, vejce by měla zůstat vláčná a pružná (vyzkoušíme prstem), nikoliv tuhá a příliš pevná.

  4. Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem, případně čerstvou zeleninou dle chuti.

Komentáře k receptu Houbovo - slaninová omeleta

K receptu nejsou žádné komentáře.