Suroviny
Porce: 6 - 8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 178 kJ / 1 716 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,15 g |
Tuky | 140,65 g |
Vláknina | 40,69 g |
Cholesterol | 129 mg |
Sodík | 650 mg |
Sůl | 1,56 g |
Sacharidy | 55,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hříbky nakrájíme na menší silnější plátky a zvlášť modráky na tenké (~ 2mm).
Krok 2: Ve větším kastrolu zpěníme na oleji drobně nakrájenou cibuli s kmínem.
Čtvrtky rozdělíme v koubu, nařízneme podélně, odhalíme trochu kosti, opepříme a vložíme na cibulku.
Dobře orestujeme z obou stran, přidáme modráky a také chvíli restujeme (nic nesolíme).
Podlijeme vroucí vodou asi do půl stehen, přidáme kostku bujónu a dusíme s doplňováním vody asi 1/2 hodiny do změknutí masa. Krok 3: Mezi dušením rozpálíme pánev s trochou oleje a orestujeme pár minut hříbky (nesolíme - pustily by zbytečně vodu). Přidáme máslo a po rozpuštění zaprášíme moukou. Ještě chvíli restujeme, přilijeme mléko a asi 10 min. vaříme. Krok 4: Měkké maso vyjmeme, necháme vystydnout, poté obereme z kostí, kůže zvlášť nasekáme na malé kousíčky a maso natrháme nebo nakrájíme na přiměřené kousky. Krok 5: Omáčku z hříbků přilijeme do kastrolu s modráky, přidáme maso, kůže, zalijeme smetanou, dochutíme solí popř. Maggim a ještě dobře provaříme. Krok 6: Podáváme s tím, co má kdo rád (...mám to nejraději s housk. knedlíkem).
Čtvrtky rozdělíme v koubu, nařízneme podélně, odhalíme trochu kosti, opepříme a vložíme na cibulku.
Dobře orestujeme z obou stran, přidáme modráky a také chvíli restujeme (nic nesolíme).
Podlijeme vroucí vodou asi do půl stehen, přidáme kostku bujónu a dusíme s doplňováním vody asi 1/2 hodiny do změknutí masa. Krok 3: Mezi dušením rozpálíme pánev s trochou oleje a orestujeme pár minut hříbky (nesolíme - pustily by zbytečně vodu). Přidáme máslo a po rozpuštění zaprášíme moukou. Ještě chvíli restujeme, přilijeme mléko a asi 10 min. vaříme. Krok 4: Měkké maso vyjmeme, necháme vystydnout, poté obereme z kostí, kůže zvlášť nasekáme na malé kousíčky a maso natrháme nebo nakrájíme na přiměřené kousky. Krok 5: Omáčku z hříbků přilijeme do kastrolu s modráky, přidáme maso, kůže, zalijeme smetanou, dochutíme solí popř. Maggim a ještě dobře provaříme. Krok 6: Podáváme s tím, co má kdo rád (...mám to nejraději s housk. knedlíkem).
Zveřejněno 29. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbová omáčka s kuřecím a hřiby kováři
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WG2v
Moje poznámka
Houbová omáčka s kuřecím a hřiby kováři
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WG2v
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 3 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krupičková polévka
taleonka10 před 16 minutami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
KatkaZu před 1 hodinou
Kmínová polévka s cizrnou
TondaJ před 1 hodinou
Šťáva z květů černého bezu 2
Jindriskas před 2 hodinami
Bezé ořechová roláda se šlehačkou
Jandulka13 před 2 hodinami
Gnocchi s cuketou
veronika_straka před 2 hodinami
Květákové karbanátky
Valis před 3 hodinami
Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
janatka před 3 hodinami
Rybízový koláč s drobenkou
kunananuk před 3 hodinami
Tématické fráze:
hřib kovář omacka,
omáčky z kuřete,
houbova omáčka recept,
kureci s hřib,
recept na smetanovou houbovou omáčku,
omáčka z hřibů,
recept na houbovou omáčku,
hřib kovář co mám ráda recepty,
smetanová houbová omáčka s kuřetem,
omáčka z hřibu kovář,
omáčka s houbami,
omáčka z modraku,
recepty houbová omáčka,
houbová omáčka
Suroviny:
kuře čtvrtky,
houba hřib,
houba hřib,
cibule,
mléko,
smetana na vaření,
mouka,
olej,
kmín celý,
pepř,
bujón zeleninový,
maggi
Komentáře (2)