Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 29 324 kJ / 7 009 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,54 g |
Tuky | 444,68 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 2,05 g |
Sodík | 314 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 644,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tuk, vejce a cukry vyšleháme. Přidáme mouku a ještě prošleháme.
Krok 2: Těsto nabereme do cukrářského pytlíku s ozdobnou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem stříkáme malé věnečky (3-3,5cm), které ve středně vyhřáté troubě upečeme.
Krok 3: Slepujeme marmeládou a do poloviny namáčíme v čokoládové polevě.
Zveřejněno 13. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čajové věnečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X4Yk
Moje poznámka
Čajové věnečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X4Yk
Nejnovější recepty
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 3 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krupičková polévka
taleonka10 před 17 minutami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
KatkaZu před 1 hodinou
Kmínová polévka s cizrnou
TondaJ před 1 hodinou
Šťáva z květů černého bezu 2
Jindriskas před 2 hodinami
Bezé ořechová roláda se šlehačkou
Jandulka13 před 2 hodinami
Gnocchi s cuketou
veronika_straka před 2 hodinami
Květákové karbanátky
Valis před 3 hodinami
Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
janatka před 3 hodinami
Rybízový koláč s drobenkou
kunananuk před 3 hodinami
Tématické fráze:
čajové pečivo recept,
recepty na malé křehké sušenky ke kávě,
venecky,
venecky bez pytliku,
trene cokoladove věnečky
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
cukr vanilkový,
vejce,
poleva čokoládová,
marmeláda
Komentáře (8)
No, stane se...
Podle mě je v rcp moc vajec a pokud jste použila velká vejce tak bylo na problém zaděláno - řídké těsto.
Asi už při stříkáni těsta vám korpusy nedržely tvar (ostré hranky od řezané špičky) - stačilo do těsta přidat trochu mouky a zkusit znovu...