Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňový chléb se sýrem

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 447 kJ /
1 541 kcal
Bílkoviny49,83 g
Tuky31,85 g
Vláknina25,08 g
Cholesterol 59 mg
Sodík 3,97 g
Sůl11,21 g
Sacharidy252,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smícháme s práškem do pečiva, sezamovými semínky, sušenými bylinkami a strouhaným sýrem a vmícháme najemno nastrouhanou syrovou dýni (vydlabanou a oloupanou) a vařené strouhané brambory. Krok 2: Podle potřeby přidáme trochu studené vody (cca 1 polévkovou lžíci) tak, aby těsto bylo vláčné (ne příliš tuhé). Důkladně promícháme a dáme do formy (pekáčku) vytřeného trochou olivového oleje a poprášeného moukou. Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 30 minut.

Zveřejněno 29. 7. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Dobrý a zajímavý chlebík, jenom už nevím, kde jsem k tomuhle receptu přišla.

Z cukety jsem nikdy nevyzkoušela, ale v původním receptu je to uvedeno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňový chléb se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7RVA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňový chléb se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7RVA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

MamlajdaD: Díky za pozdravy, uži si aj ty advent v pohode. :-K;-)

Eja57: Dík za komentář, a až se ti to bude hodit, vyzkoušej, je dobrý. :-D Zdravím! :-K:-K

No toto...jsem úplně přehlédla...to vypadá hodně dobře ( určitě hokaido a ne cuketa)... dovedu si to představit jako podklad pro různé dobré věci - uzeného lososa....serano šunku...sýrové pomazánky....:yes:

tejaja (moderátorka): Jé, ten se ti povedl! :yes::yes: Moc pěkný chlebík, žluťoučký, skoro jako kuřátko! :-D;-) A je bez kynutí, a tím je také rychlejší oproti většině jiných chlebů. Jsem moc ráda, že jsi ho vyzkoušela a že ti chutnal!;-):-8:-D Opravdu moc díky za vyzkoušení i za ty moc zdařilé fotografie. :yes::-D<3 Mám z toho velkou radost! Tobě se opravdu povede všechno a ještě parádně! Posílám plné hrstě krásných předvánočních pozdravů! :-8:-K:-K
PS: Já jsem ho kdysi dělala z obyčejné oranžové dýně, myslím že odrůda Goliáš, narostla mi jeden rok do takových rozměrů, že jsem části nejen rozdávala sousedům, ale sama jsem z ní dělala všechno možné, i tento chleba. Pak už jsem jí nesázela, bylo s tím zpracováním moc práce a starostí. ;-) Proto jsem psala, že je nejlepší z hokkaida, to naroste relativně maličké (ale je to dobré i z jiné oranžové dýně).

Výborný chlebík, nielen že má krásnu farbu, ale je aj chutný. Hokaido ešte mám, takže zopakujem. :yes:;-) S cuketou by som to nerobila, tá dyňa je je akurát, cuketa je príliš vodová. ;-)

Suroviny:
dýně, mouka polohrubá, brambory, sýr ementál, prášek do pečiva, sůl, smetana, semínka sezamová, bylinky sušené

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu