Risoto
Suroviny
Porce: 4 osoby
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 722 kJ / 1 607 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,76 g |
Tuky | 39,35 g |
Vláknina | 13,24 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 1,04 g |
Sůl | 2,59 g |
Sacharidy | 263,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozpalte velkou pánev s nepřilnavým povrchem a pak na ní nasucho opečte slaninu. Přendejte do misky a udržujte teplé. Do pánve naopak vlijte olej a 5 minut na něm opékejte cibuli doměkka.
Krok 2: Přidejte česnek a minutu opékejte. Vsypte rýži, zalijte vývarem, promíchejte a přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte 10-15 minut vařit, aby se veškerá tekutina téměř vsákla. Sejměte z ohně, promíchejte, přiklopte a nechte 5 minut stát. Poté do rýže vmíchejte většinu sýra, osolte a zamíchejte slaninu.
Zveřejněno 9. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Risoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nKJP
Moje poznámka
Risoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nKJP
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 17 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno 19. 6. 2025 09:27
Slávky na asijský způsob
Přidáno 19. 6. 2025 09:00
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá buchta s povidly
Hubenoura před 1 hodinou
Brokolicovo-celerová polévka
TondaJ před 1 hodinou
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kdyzjehlad před 5 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 12 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 13 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 14 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 14 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 15 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 16 hodinami
Masopustní šišky (univerzální těsto na koblihy, vdolky a šišky)
Danniel před 18 hodinami
Tématické fráze:
risoto
Suroviny:
slanina,
olej,
cibule,
česnek,
rýže,
vývar zeleninový,
sýr eidam
Komentáře (4)
Chybí mi v receptu poněkud zásadní informace - JAKÁ rýže...z jasmínové nebo parboiled to bude určitě jiné než z Arboria...propláchnout/nepropláchnout?...Jaksi nevím, co má nakonec vzniknout
Recept nezatracuji, slanina, cibule, rýže - proč ne...
( No a že při představě eidamu byť jen částečně tepelně upraveného... ale to je asi moje úchylka...)
Já bych to až tak úplně nezatracoval
Když je dobře udělaná rýže (máslo /tuk/, cibule, voda, sůl) tak si pošmáknu i na samotné rýži
No a ten hybrid v názvu by se dal vokecat, že