Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohovo-povidlové smaženky

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Porce: dle chuti

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Veku (toustový chléb) pokrájíme na plátky, pokud ji nemáme již předkrájenou. Tvaroh dle chuti osladíme, záleží i na sladkosti povidel a přistrouháme trošku citronové kůry. Povidla můžeme dochutit například skořicí, dle potřeby naředit rumem nebo naopak zahustit strouhaným perníkem. Vše dle vlastní chuti. Krok 2: Polovinu plátků veky (tousťáku) potřeme tvarohem a polovinu povidly. Množství dle chuti, někdo radši náplně více, někdo méně. Potřené plátky k sobě "přilepíme"a suché strany plátků namočíme do vyšlehaných vajec se špetkou soli, vanilkovým cukrem a mlékem. Na jedno vejce přidáváme cca 1,5 lžíce mléka nebo smetany na vaření. Krok 3: Takto připravené naplněné a ve vejcích smočené plátky veky (tousťáku) klademe do pánve s roztopeným máslem smíchaném s olejem a smažíme z obou stran dozlatova. Krok 4: Podáváme k snídani, rychlému obědu nebo večeři s čajem, bílou kávou, kakaem. Před podáváním můžeme posypat moučkovým nebo skořicovým cukrem. Lze jíst i vychladlé.

Zveřejněno 28. 1. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rOlp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rOlp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

danila: ...to mne těší:-8 ...věřím, že si pochutnáte:-K:-K:-K

mňam, páči sa mi to:-) cez víkend vyskúšam:yes:

Tématické fráze:
smaženky s tvarohem, tvarohovopovidlove smazenky, tvarohové smaženky s mákem

Suroviny:
veka, tvaroh měkký, cukr krupice, kůra citronová, povidla švestková, vejce, cukr vanilkový, mléko, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu