Ossobuco s houbami

cathleen Kuchařka:

Hovězí maso 11 názorů

510

Suroviny

4 menší osoobuco
2 mrkve
menší celer
2 cibule
300 g hlívy ústřičné
sádlo
sůl
mletý pepř
hladká mouka
300 ml bílého vína
vývar
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátkům masa na několika místech po obvodu prořízneme blánu, aby se později nekroutily.
    Osolíme je, opepříme, obalíme v hladké mouce a z obou stran opečeme na sádle.

  2. Zeleninu nastrouháme na silnější nudle, přihodíme do hrnce k masu a také osmažíme.
    Podlijeme vínem, provaříme, aby se odpařil alkohol, kastrol zakryjeme a na mírném plameni necháme pomalu dusit. Pokud je třeba, podlijeme trochou vývaru z hovězích kostí.

  3. Asi po hodině přihodíme pokrájenou hlívu, šťávu ochutnáme a dosolíme, kastrol znovu zakryjeme a dodusíme doměkka.
    Pak vypneme, maso posypeme krájenou petrželovou natí a pod pokličkou ji necháme rozvonět.
    Podáváme s bramborovou kaší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 38 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ossobuco s houbami

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: vepřové ossobuco guláš ossobuco

Zapomněl/a jsem heslo