Ossobuco s houbami

cathleen Kuchařka:

Hovězí maso 11 názorů

Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů
Přidat další fotografii
510

Suroviny

4 menší osoobuco
2 mrkve
menší celer
2 cibule
300 g hlívy ústřičné
sádlo
sůl
mletý pepř
hladká mouka
300 ml bílého vína
vývar
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátkům masa na několika místech po obvodu prořízneme blánu, aby se později nekroutily.
    Osolíme je, opepříme, obalíme v hladké mouce a z obou stran opečeme na sádle.

  2. Zeleninu nastrouháme na silnější nudle, přihodíme do hrnce k masu a také osmažíme.
    Podlijeme vínem, provaříme, aby se odpařil alkohol, kastrol zakryjeme a na mírném plameni necháme pomalu dusit. Pokud je třeba, podlijeme trochou vývaru z hovězích kostí.

  3. Asi po hodině přihodíme pokrájenou hlívu, šťávu ochutnáme a dosolíme, kastrol znovu zakryjeme a dodusíme doměkka.
    Pak vypneme, maso posypeme krájenou petrželovou natí a pod pokličkou ji necháme rozvonět.
    Podáváme s bramborovou kaší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 38 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ossobuco s houbami

  • maiva maiva

    :-Oparádní, skvělé:-D:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Děkuji vám všem :-K bylo to chuťově opravdu :yes::yes:

    hosta: zkus se poptávat, třeba to časem kvůli tobě a dalším udělá, sežene. Ještě před pár lety mi v masně na vepřová líčka říkali, že řezníkům se to nechce vyřezávat.....pak se vepřová objevila taky, po nich ossobuco a teď mají nově asi dva měsíce v nabídce i hovězí veverku :-8

    Odpovědět

  • zizala zizala

    hosta: U nás totéž :-(

    Odpovědět

  • hosta hosta

    To je nááádhera - mám dost dobrého řezníka, ale uříznout nožinu s morkovou kostí se mu zatím nepovedlo, stále má jen vykostěnou kližku:-8

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    Krása :yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Nádhera..:yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Nejde mi přidat bod:-O

    Odpovědět

  • maris maris

    Já se taky přidávám;-):-):yes::yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    zizala, magdalenka: děkuji :-Kbylo to opravdu výborné, velice jemné :-p

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    ja tiež...:-D

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Ježkovy voči, jen jsem polkla. Krása veliká <3:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo