

Ossobuco s houbami
Suroviny
- 4 menší osoobuco
- 2 mrkve
- menší celer
- 2 cibule
- 300 g hlívy ústřičné
- sádlo
- sůl
- mletý pepř
- hladká mouka
- 300 ml bílého vína
- vývar
Postup přípravy receptu
Plátkům masa na několika místech po obvodu prořízneme blánu, aby se později nekroutily.
Osolíme je, opepříme, obalíme v hladké mouce a z obou stran opečeme na sádle.Zeleninu nastrouháme na silnější nudle, přihodíme do hrnce k masu a také osmažíme.
Podlijeme vínem, provaříme, aby se odpařil alkohol, kastrol zakryjeme a na mírném plameni necháme pomalu dusit. Pokud je třeba, podlijeme trochou vývaru z hovězích kostí.Asi po hodině přihodíme pokrájenou hlívu, šťávu ochutnáme a dosolíme, kastrol znovu zakryjeme a dodusíme doměkka.
Pak vypneme, maso posypeme krájenou petrželovou natí a pod pokličkou ji necháme rozvonět.
Podáváme s bramborovou kaší.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Ossobuco s houbami
-
parádní, skvělé
-
Děkuji vám všem
bylo to chuťově opravdu
hosta: zkus se poptávat, třeba to časem kvůli tobě a dalším udělá, sežene. Ještě před pár lety mi v masně na vepřová líčka říkali, že řezníkům se to nechce vyřezávat.....pak se vepřová objevila taky, po nich ossobuco a teď mají nově asi dva měsíce v nabídce i hovězí veverku -
hosta: U nás totéž
-
To je nááádhera - mám dost dobrého řezníka, ale uříznout nožinu s morkovou kostí se mu zatím nepovedlo, stále má jen vykostěnou kližku
-
Krása
-
Nádhera..
-
Nejde mi přidat bod
-
Já se taky přidávám
-
zizala, magdalenka: děkuji
bylo to opravdu výborné, velice jemné
-
ja tiež...
-
Ježkovy voči, jen jsem polkla. Krása veliká