Anýzové řezy

jipohe Kuchařka: jipohe

Doba přípravy: 15 minut + 24hod odležení + 25 - 30 minut pečení Cukroví , Pečené 2 názory

Suroviny

1. těsto:
200 g hladké mouky
1 KL tlučeného anýzu
3 žloutky
40 g cukr moučka
110 g másla
2. těsto:
120 g cukru krupice
3 bílky
100 g mletých ořechů
40 g nasekané čokolády
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na první těsto vše spojíme v hladké těsto. Poté ho zabalíme do potravinářské folie a uložíme do lednice na 24 hodin, nejméně však na 12 hodin.

  2. Druhý den rozválíme na velikost plechu a dáme na plech vyložený pečícím papírem předpéct tak 5 - 7 minut.

  3. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Do něj přidáme čokoládu a ořechy. Natřeme na předpečené těsto, dáme do trouby dopéct na 160°C asi 20 minut , aby sněhové těsto bylo růžové. Ještě teplé nakrájíme na řezy a po vychladnutí uložíme.

Poznámka

Tento recept je po mé babičce, správně se za tepla mají vykrajovat kolečka, ale protože je dost odpadu tak já dělám řezy. Záleží jen na vás, pro co se rozhodnete.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 29 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Anýzové řezy

Tématické fráze: anýzové řez tlucene řezy recept žloutkové anýzové cukroví anýzové cukroví se sněhem sněhové anýzové cukroví recepty anýzové sněhové cukroví anyzove cukroví babiccine

Zapomněl/a jsem heslo