Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 30 723 kJ / 7 343 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 173,35 g |
| Tuky | 471,13 g |
| Vláknina | 10,50 g |
| Cholesterol | 2,47 g |
| Sodík | 1,02 g |
| Sůl | 1,82 g |
| Sacharidy | 597,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve vyšleháme vejce, cukr a máslo do nadýchané pěny a poté přidáváme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.
Krok 2: Hladké těsto dáme do vymazané a moukou vysypané dortové formy (průměr 26 cm) a dáme péct do trouby na cca 45 minut a 180 stupňů - podle zkušeností s vaší troubou a vyzkoušíme špejlí, zda se nelepí.
Krok 3: Na krém si vyšleháme šlehačku, tu přidáme do směsi z tvarohů, mascarpone a vanilkového cukru.
Dochutíme ještě cukrem dle naší chuti a krém je hotov. Krok 4: Vychladlý korpus rozkrojíme na dvakrát, každý plát nejprve namažeme džemem a na to dáme krém. Celý dort namažeme už jen krémem, posypeme kokosem a dozdobíme dle fantazie. Já použila borůvky, sušené maliny (zrovna jsem nesehnala čerstvé), kostky kokosu v čokoládě, sedmikrásky a motýlka z jedlého papíru. Krok 5: Dobrou chuť.
Dochutíme ještě cukrem dle naší chuti a krém je hotov. Krok 4: Vychladlý korpus rozkrojíme na dvakrát, každý plát nejprve namažeme džemem a na to dáme krém. Celý dort namažeme už jen krémem, posypeme kokosem a dozdobíme dle fantazie. Já použila borůvky, sušené maliny (zrovna jsem nesehnala čerstvé), kostky kokosu v čokoládě, sedmikrásky a motýlka z jedlého papíru. Krok 5: Dobrou chuť.
Zveřejněno 31. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s borůvkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E4VY
Moje poznámka
Dort s borůvkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E4VY
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 18 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 23 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 57 minutami
Kokosová očka
Sima1996 před 7 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 9 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 9 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 9 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 10 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 11 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 11 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 11 hodinami
Tématické fráze:
boruvkove dort,
dort s borůvkami
Suroviny:
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
sůl,
máslo,
cukr,
vejce,
tvaroh,
mascarpone,
cukr vanilkový,
cukr,
smetana ke šlehání,
marmeláda borůvková,
kokos
Komentáře (5)
A co se týče dotazu, krém drží dobře,jen jsem ho před namazaním dala do lednice... Než vychladl dort.