Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbový guláš I.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Sara12 Sara12

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 978 kJ /
712 kcal
Bílkoviny109,90 g
Tuky18,65 g
Vláknina8,86 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 3,01 g
Sůl7,41 g
Sacharidy23,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci na oleji osmahneme do růžova cibuli a přidáme na kostky nakrájené maso. Orestujeme tak, aby maso bylo zatažené. Přidáme kmín, pepř, sůl a mletou papriku s gulášovým kořením. Přidáme sušené houby, chvilku osmahneme a zalijeme horkou vodou tak, aby bylo maso ponořené. Dusíme pod poklicí do změknutí cca 1,5 hod. Krok 2: Když je maso měkké, dolijeme vodu a dochutíme solí, případně pepřem. Nakonec zahustíme jíškou a přidáme majoránku. Krok 3: Podáváme s těstovinami, rýži nebo houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 13. 2. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový guláš I.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qNE0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový guláš I.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qNE0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tedy ten guláš mi připadá tak průměr, hlavně kvůli kupovanému gulášovému koření a "jíšce Knorr". Ale za změnu názvu se nepřimlouvám, například proto, že i tak tradiční recept, jako je houbový kuba, ve skutečnosti obsahuje v drtivé převaze kroupy, které se v názvu jídla vůbec nevyskytují, zatímco hub je v něm relativně malé množství a jak je vidět, nikomu to nevadí a nikomu taky nepřijde na mysl měnit název houbového kuby...:-8 Požadavek na změnu názvu mi přijde zbytečně přísný...

tejaja, bohynovka : teď už tomu rozumím :-K a beru :yes:

Myslím, že je každého věc jak si své jídlo pojmenuje? ;-) pokud Vám to natolik vadí tak to smažu, není problém :-8

tejaja: Jj, houbovy gulas je pro me z hub, tohle je spis gulas s houbami;-).

zdenka.s: Áno, je tam napísané " houby dle chuti ", ale pochybujem, že niekto dá sušených húb v pomere k mäsu cca 1:1. Stále bude určite viac mäsa, myslím, že týchúb viac ako 1 hrsť nebude. A neviem, ako kto, ale ja keď počujem "Hubový guláš", predstavím si množstvo čerstvých húb, určite nie mäso so sušenými hubami. Sorry. :-K;-)

Tak nevím, ale je tam přece napsáno " houby dle chuti "

tejaja: nejenom, že je tam hub málo,ale v postupu je nevidím vůbec ????

Prihovárala by som sa za zmenu názvu, tých húb je tam málo, prevažuje mäso. ;-)

Tématické fráze:
houbovy gulas recept

Suroviny:
kýta vepřová, houby sušené, paprika sušená sladká, koření gulášové, majoránka, kmín celý, pepř, sůl, olej, cibule, česnek, voda, bujón, jíška tmavá instantní

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu