Dort Doboš
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 30 925 kJ / 7 391 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,61 g |
| Tuky | 426,15 g |
| Vláknina | 6,96 g |
| Cholesterol | 2,73 g |
| Sodík | 812 mg |
| Sůl | 1,76 g |
| Sacharidy | 789,90 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort Doboš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MXn5
Moje poznámka
Dort Doboš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MXn5
Nejnovější recepty
Kakaové pusinky
Přidáno před 1 hodinou
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 2 hodinami
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 4 hodinami
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční vaječný likér
Přidáno před 12 hodinami
Datlové měsíční koláčky (Mooncake)
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovesné banánové sušenky
Panova před 52 minutami
Bezlepkové linecké
Hankali před 54 minutami
Květákový mozeček s bramborami z jedné pánve
monyss před 1 hodinou
Nejlepší vyprošťovací česnečka
BronislavaP před 1 hodinou
Vánočka III
IvaBrabi před 2 hodinami
Tradiční kynutá vánočka
lenkadra před 3 hodinami
Vánočka II
JajkaP před 4 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
chatrca před 5 hodinami
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 12 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 13 hodinami
Tématické fráze:
dobešovy řezy,
dobešův dort,
dort dobos,
doboš dort,
doboš řezy,
dobešův dort recept,
doboška,
dobešovi řezy,
dobešův řez,
dort dobeš,
dobes dort,
dobešovy rezy recept,
doboš řezy recept,
rezy dobos,
dobošův dort,
doboš řez,
doboska recept,
dort doboška,
dobesuv dorty,
řez doboš
Suroviny:
cukr krupice,
máslo,
mouka hladká,
vejce,
mléko,
máslo,
cukr,
pudink čokoládový
Komentáře (19)
mixéru, aby se to za stálého míchání chladilo. Za tu vteřinu, se to na ten horký nerez přilepilo u dna! Ne moc, ale sraženina už byla vidět. Takže, skokem do dřezu se studenou vodou a míchat dál! Nejdříve schladit tu mísu, jinak bude vaječná, sladká omeleta. Rozpušteni čokolády, také oříšek, nechtělo se to rozpustit bez toho kakaového másla.Utvorila se sraženina a ta se nalepila u dna. Bála jsem se přidat máslo, je v něm voda, aby se to nespeklo do krusty, tak jsem přidala asi 60 g Cery a krásně se to vše smíchalo. S tou Cerou to byla improvizace, těsně před vyhozením 360 g čokolády. Teplou čokoládu jsem vmichala postupně do těch prochladlých vajíček. Vznikla z toho lesklá polotuhá hmota. Teď jsem si udělala kávu a čekám, až bude mít, hmota s čokoládou a našlehané máslo stejnou teplotu, abych zasejc něco nezkazila. Za hodinu smíchám a ochutnam,
Krém už je doboškové chuti, opravdu se vyplatí si s ním, tu dobošku upéct. Kakao, by v něm docela chuťově neladilo a o pudinku se vůbec nezmiňuji! Pan Doboš, věděl, co dělá!
Tak, a jdu udělat krém! Pak udělám těsto a když to bude jedlé a budou sedět množství krému a těsta, z těch dvou receptů , písnu kompletní recept! Uvidíme , jak to dopadne!
( Před lety jsem Doboše pekla podle staré maďarské kuchařky - ta někde zmizela - a pamatuji si, že jsem si to zjednodušila - natřela piškotové těsto v tenoučké vrstvě na pečící papír na velký plech, pekla fakt jen pár minut, no a ostrým okrajem dortové formy vykrájela ta kola....)
varecha.pravda.sk/recepty/dobosova-torta-pre-mojho-manzela-fotorecept/30008-recept.html
A čo tieto?
https://www.toprecepty.cz/recept/23244-dobosuv-dor...
nebo na
https://www.apetitonline.cz/recepty/900-dobosuv-do...
Ten na Apetitu je i s polevou, ale čokoládovou. Správná poleva je asi v receptu od nofrony:
https://www.toprecepty.cz/recept/29876-dobos/
Zdravím!
...se chystám na tady tentok: http://chvalacokolady.blogspot.com/2016/01/dobosuv...
(když nic jiného, tak si aspoň počtete, že