Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelný "vlašák"

Vlašský salát je klasika z minulých let, kterou si s oblibou dopřáváme i dnes. Domácí je nepochybně chutnější než kupovaný, nicméně pokud chcete změnu, vyzkoušejte varianci podle našeho receptu, kde jsme brambory nahradili zelím.

Hodnocení receptu je 5,0 (68×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby vychlazení

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby vychlazení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 479 kJ /
2 265 kcal
Bílkoviny124,64 g
Tuky156,55 g
Vláknina31,66 g
Cholesterol 1,43 g
Sodík 9,84 g
Sůl24,14 g
Sacharidy74,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce uvaříme natvrdo. Zchladíme je, oloupeme od skořápky a nakrájíme na drobnější kousky. Krok 2: Hrášek necháme okapat. Zelí důkladně vymačkáme, aby se zbavilo přebytečné tekutiny. Cibuli oloupeme. Krok 3: Vymačkané zelí a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Šunku nakrájíme na malé kostky. Sýr nastrouháme na hrubším struhadle. Krok 4: Všechny připravené suroviny smícháme ve větší míse. Krok 5: V jiné misce smícháme majonézu, zakysanou smetanu a hořčici. Krok 6: Připravený základ spojíme s dresinkem, dochutíme solí, pepřem i cukrem a necháme vychladit. Krok 7: Hodí se na chlebíčky, jednohubky nebo jen tak s čerstvým pečivem.

TIP: Jak dokonale nazdobit chlebíčky

Zveřejněno 25. 3. 2016

Poznámka autorky mika59

Zdroj: Regionální recepty

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Zelný "vlašák"

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/olnK

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Zelný "vlašák"

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/olnK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Právě jsem tento salát dokončila.Musím uznat že je velice dobrý.Dokážu si představit jeho vylepšení i třeba kouskem nastrouhaného křenu.

:yes:Moc dobry salat,děkuji:yes::yes::yes::yes::yes:

janatka: Děkuji jsem ráda že chutnal..:-K

Moc děkuji za tento recept. Připravovali jsme ho na soutěž o zelí a sklidil veliký úspěch. Tímto se omlouvám, že jsem ho dnes použila jako svůj do soutěže. Jinak recept jsem už předala dalším nadšeným strávníkům.;-)

Tak tenhle salár mě zaujal, určitě vyzkouším :-p

já to dělala i ze sterilovaného zelí a bylo to dle strávníků ještě lepš))))))))))))))doporučuji
:yes:

Nemaje hrášku jsem dal kukuřičku a taky byla dobrá:-8

Pavlína Beníšková 20. 5. 2016 12:38
Taky jsem zkoušela a byl moc výborný (y) :-):yes::yes:

Včera jsem dělala - výborná mlska :-p!

Zajímavý recept:yes:

vyzerá chutne..určite vyskúšam

Tomas Dudacek: Jé Tomáši děkujíí moc ;-);-):-K

Tomas Dudacek 30. 3. 2016 17:16
Dostavam stale tyto recepty a obdivuji napaditost Tento je take perfektni a hlavne je to velice lehka krme...:-):yes:

Tématické fráze:
vlašák z kysaného zelí, vlašák se zelím, salár z kysanohé zelí, salát z marinovaného zelí s křenem a majonézou recept, recept na vlasak, vlašák ze sterilovaného se zelím, salat vlasak, vlašak z k y saneho zeli, zelný...vlasak, vlasák s kysaného zelí, zelí jako vlašák, marinovaný salát ze zelí, marinovaný zelný salát, vlašák recept, zelový vlašák, vlašák s kyselého zelí, vlasak ze kysaného zelí, zelný chlebíček recept, nejlepsi vlašák, zelnyvlasak

Suroviny:
zelí kysané, šunka, sýr tvrdý, hrášek sterilovaný, smetana zakysaná, majonéza, vejce, cibule, hořčice, cukr, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu