Suroviny
Porce: 1 bochník
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 451 kJ / 1 303 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,95 g |
Tuky | 8,41 g |
Vláknina | 28,69 g |
Cholesterol | 8 mg |
Sodík | 3,29 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 245,50 g |
Postup přípravy
Těsto přendáme do misky na kynutí lehce vytřené olejem a necháme vykynout - trvá cca 30 minut, než zdvojnásobí velikost. Krok 3: Vykynuté těsto vyndáme na vál nebo podložku, ještě párkrát prohněteme a přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Vytvoříme bochánek nebo šišku, nebo dáme do formy a přikryté utěrkou necháme ještě vykynout. Zatím zapneme troubu na 190-200° C spodek/ vršek. Krok 4: Vykynuté těsto ve formě nebo na plechu potřeme rozkvedlaným vejcem a dáme péct do předehřáté trouby na mřížku nastavenou o 1 níž než uprostřed. Ve formě jsem pekla 45 minut (čas je orientační, sledujte vlastní troubu a pečte do světle hnědé barvy). Upečený chléb necháme 10 minut stát, pak vyndáme na mřížku a necháme vychladnout. .
Zveřejněno 20. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Malý domácí chléb pro dva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z7Y5
Moje poznámka
Malý domácí chléb pro dva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z7Y5
Nejnovější recepty
Bublanina s vínem
Přidáno před 2 hodinami
Lotus cupcakes
Přidáno před 6 hodinami
Gulášová polévka s mletým masem
Přidáno před 14 hodinami
Cizrna na italský způsob
Přidáno před 20 hodinami
Křehký koláč s hroznovým vínem
Přidáno před 23 hodinami
Palačinky s jablky a křupavou drobenkou
Přidáno 9. 9. 2025 05:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Malajské hovězí maso
Odeta Wollmanova před 45 minutami
Cuketové placičky
Surmei před 1 hodinou
Frankfurtská jemná polévka
David1230X před 1 hodinou
Švestkový koláč s pudinkem a drobenkou
Majkaa před 2 hodinami
Čevabčiči do trouby
lunav1 před 3 hodinami
Zapečené portobello
Mysurka před 3 hodinami
Tenký koláč z tvarohu a švestek s drobenkou
Andulka 53 před 8 hodinami
Rajská omáčka
Kajkajak před 13 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Zbajdn před 14 hodinami
Švestky ve vlastní šťávě, bez cukru
brtna před 15 hodinami
Tématické fráze:
malý chleba recept,
malý chléb recept,
recept na dobry domaci chleb,
domácí žitný chléb recept droždí
Suroviny:
mouka hladká,
mouka špaldová hrubá,
mouka žitná,
sůl,
kmín drcený,
olej,
med,
voda,
podmáslí,
droždí,
vejce
Komentáře (17)
Je fajn, že si dala fotku v čem to pečeš, nemám takový plech, tak jsem objevila tuhle jenskou a vrazila to tam!