Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trhané kuřecí maso s rajčaty

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 349 kJ /
322 kcal
Bílkoviny9,42 g
Tuky4,60 g
Vláknina16,72 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 174 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy55,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso osolíme a opepříme. V pekáčku vhodném do trouby rozehřejeme olej a maso zprudka z obou stran opečeme a vytáhneme. Do výpeku přidáme drobně nakrájenou cibuli a po chvíli i česnek. Krok 2: Vše orestujeme, zasypeme paprikou a přilijeme rajčata, cukr, hořčici, tabasco a citronovou šťávu. Vše promícháme a přivedeme k varu. Přilijeme trochu vývaru scezené žampiony a vrátíme kuře. Pekáč přikryjeme a pečeme na 150 st. cca 2 hodiny. Krok 3: Maso musí být úplně měkké a jít od kosti. Je-li v pekáči moc šťávy, před koncem pečení pekáč odkryjeme, aby se zredukovala. Maso vytáhneme, dvěma vidličkami roztrháme na vlákna a vrátíme do šťávy, aby maso pěkně nasáklo. Krok 4: Omáčku můžeme dochutit chilli, případně cukrem nebo solí. Podávala jsem s bramborovo-celerovou kaší, ale hodí se k tomu třeba rýže nebo těstoviny.

Zveřejněno 21. 4. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oxZX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oxZX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vynikajúca omáčka 🙂

Masula: Díky :-K:-K:-K

Mňam :-* hned ukládám a brzo vyzkouším ;-):-8:-K

Eja57: Děkuji za zprávu..je to pravda..co se nejí nepatří na talíř. Já jsem konzerva tak to mám. Jinak ještě jednou díky :-K:-K

rihana: Děkuji moc :-K:-K

Marie Svarcova: Děkuji moc :-K:-K

Já bych si prosila dvojitou porci s tou kaší:-K:yes: mňam
( Máš super krásné fotky, a tím víc mne pobaví, že občas zvítězí estetično nad logikou věci:-D větvička rozmarýnu na fotce výborně vypadá, ale ...v receptu rozmarýn není....vždycky si vzpomenu na manžela "když ta větev není k jídlu tak ji tam nedávej":-D)

No to musí být mňamka. Určitě vyzkouším.:yes:

:yes: skvělé :-K

Tématické fráze:
trhané kuřecí maso, recept na trhane kuřecí maso, kuřecí trhané maso, kuřecí maso na šť

Suroviny:
prsa kuřecí s kostí, cibule, česnek, rajče, žampiony sterilované, paprika sušená sladká, cukr, hořčice, tabasco, šťáva citronová, pepř, sůl, chilli, olej, vývar

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu