Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 853 kJ / 2 116 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,71 g |
| Tuky | 84,89 g |
| Vláknina | 29,00 g |
| Cholesterol | 250 mg |
| Sodík | 790 mg |
| Sůl | 1,95 g |
| Sacharidy | 256,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jak tak brouzdám po netu, narazím na recept na koprovku. To není moc zajímavé, ale diskuse k tomu mne zaujala a tak jsem se připojil s kritikou kvality prodávaných brambor. A jak to tak chodí, odpověděla mi paní Blahová a tak s jejím souhlasem uvádím. Vše bude rychlé.
Krok 2: Z uvedených surovin, každá kuchařka ví jak, uvařit koprovku a na větší kousky nakrájené nové brambory. A teď ten netradiční fígl.
Vyper a osuš salát. Natrhej ho na přiměřené kousky, vlož do talíře, přidej brambory, přelij horkou omáčkou. Případně ozdob uvařeným vejcem a hurá do toho.
Vyper a osuš salát. Natrhej ho na přiměřené kousky, vlož do talíře, přidej brambory, přelij horkou omáčkou. Případně ozdob uvařeným vejcem a hurá do toho.
Zveřejněno 22. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Netradiční valašská koprovka podle babičky paní Blaženky Blahové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mvj3
Moje poznámka
Netradiční valašská koprovka podle babičky paní Blaženky Blahové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mvj3
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Rizoto pro žlučníkáře
Přidáno před 2 hodinami
Uzené maso na smetaně se zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Žampiony v těstíčku (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Avokádová pomazánka s Lučinou (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Vývar z mletého masa
Přidáno před 5 hodinami
Dietní tvarohová pomazánka
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tuňáková pomazánka
Jindriskas před 13 minutami
Houskové knedlíky
mikii před 21 minutami
Jogurtové hvězdičky
PetraLA před 1 hodinou
Mrkvový perník s povidly
PetraLA před 1 hodinou
Kuřecí kari nudličky se sýrem a pórkem na smetaně
Zbynek Hladik před 1 hodinou
Kanadské kuře
Alex29 před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
PetMet1980 před 1 hodinou
Kefírová buchta - rychlovka
Jitunada před 3 hodinami
Lahůdkový francouzský salát
KatkaCechova před 3 hodinami
Pikantní čočková polévka se zeleninou
trdlo před 3 hodinami
Suroviny:
brambory rané,
mléko,
smetana 33%,
máslo,
mouka hladká,
kopr,
salát,
cukr
Komentáře (20)
Mléko z obchodu, byť pojmenované čerstvé, je ošetřené jako každé, které prošlo mlékárnou. Už z praktického hlediska. Kyšku a tvaroh získáme jen z nativního mléka. Ve výrobě se pochopitelně používá syřidlo. Doma můžeme kápnout citronovou šťávu nebo ocet. Já obyčejně nechávám mléko zkysnout v teple v kuchyni 2-3 dny, při krájení, třeba lžící, má ostré hrany. Buď ho rozmíchám a pak to pijeme jako kyšku nebo zahřeji a scedím na tvaroh. Má ale hrubší zrno a hodí se jen na pomazánky ne do pečiva.