Suroviny pro 6 porcí
Množství surovin je orientační
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 824 kJ / 1 870 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 228,76 g |
Tuky | 98,94 g |
Vláknina | 8,60 g |
Cholesterol | 540 mg |
Sodík | 2,14 g |
Sůl | 5,15 g |
Sacharidy | 14,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso volíme dle vlastního výběru a vlastní chuti. Lépe je vybrat kus, který je kompaktní a vyšší. Do masa uděláme ostrým nožem s úzkou delší čepelí otvory pro menší okurky a hranolky špeku, které dáme předem ztuhnout do mrazáku. Nožem projedeme na druhý konec masa a v mase s ním otočíme o 360°.
Krok 2: Do otvorů pak vtlačíme několik menších okurek a hranolky špeku. Maso ze všech stran osolíme a opepříme. Pokud nemáme jistotu, že bude maso během dušení držet pohromadě, zpevníme ho provázkem, který sundáme až před krájením a podáváním.
Krok 3: Takto připravené maso vložíme k dozlatova osmaženým, jemně pokrájeným cibulím na drobně pokrájeném špeku (cca 70 g) a necháme ze všech stran zatáhnout. Přidáme plnou lžíci hořčice, krátce osmažíme, přilijeme zhruba půl litru vývaru, zaklopíme a dusíme doměkka za občasného podlití a otočení masa.
Krok 4: Když je maso měkké, vyndáme ho stranou a necháme 5 minut odpočinout. Pokud jsme maso zpevňovali, sundáme provázek a následně pokrájíme na plátky. Do omáčky přidáme lžičku hořčice, asi 3-4 drobně pokrájené okurky, osolíme, opepříme dle chuti, zahustíme dle požadované hustoty jíškou nebo záklechtkou a necháme důkladně pozvolna provařit.
Krok 5: Podáváme s rýží, knedlíkem, těstovinami. Výběr přílohy dle vlastní chuti.
Zveřejněno 7. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí špikované okurkou a špekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8W5
Moje poznámka
Hovězí špikované okurkou a špekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8W5
Nejnovější recepty
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno před 14 hodinami
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno před 19 hodinami
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno před 19 hodinami
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno 13. 5. 2025 17:57
Tartaletky s rebarborovým pudinkem
Přidáno 13. 5. 2025 17:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mexické fazole s masem
lucanka45 před 58 minutami
"Americký" moučník
Marcela0123 před 5 hodinami
Chalupářské vepřové maso s bramborami
Marcela0123 před 5 hodinami
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
muraia před 12 hodinami
Sněhové pusinky - uvnitř vláčné
bobinas před 12 hodinami
Lilek zapečený s vejcem
Jitka J. před 13 hodinami
Jablečné linecké řezy
Moanka před 13 hodinami
Nízkosacharidový Red Velvet Cake - Low carb
Nadja před 14 hodinami
Americké čokoládové cookies
Majdi_Hladka před 14 hodinami
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Pralenka před 17 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
okurky sterilované,
špek uzený,
cibule,
hořčice plnotučná,
pepř mletý,
sůl,
vývar masový,
jíška
Komentáře (5)
U nás je špikované maso čímkoli naštěstí v neoblibě takže mám o práci méně