Suroviny
Porce: 4 a více
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 412 kJ / 1 533 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 52,94 g | 
| Tuky | 81,05 g | 
| Vláknina | 51,36 g | 
| Cholesterol | 438 mg | 
| Sodík | 1,13 g | 
| Sůl | 1,82 g | 
| Sacharidy | 126,05 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: V polévkovém hrnci na sádle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, na ní podusíme očištěné a pokrájené houby (třeba i žampiony, hlívu apod.), kmín i pepř. Zalijeme vývarem, přidáme kostičky brambor a povaříme do změknutí hub i brambor. Podle chuti přisolíme.
	Krok 2: Před vypnutím přidáme prolisovaný česnek a povaříme ho max. 1-2 minuty. Drobně rozsekanou pažitkou ozdobíme porce polévky až na talířích. 
Chléb nakrájíme na kostičky, osmažíme na sádle a podáváme jako vložku do polévky. Krok 3: Komu nevadí syrový česnek, může si ho dát přímo do talíře v množství podle chuti a zvyku. Pokud máte ve vývaru i kousek masa, nakrájejte ho do polévky, polévka bude ještě lepší. Krok 4: Polévku lze podávat i bez česneku, jen jako houbovou polévku.
Místo chlebových krutonků lze polévku také zavařit krupičkou a rozšlehaným vejcem (a pak teprve přidat prolisovaný česnek).
Chléb nakrájíme na kostičky, osmažíme na sádle a podáváme jako vložku do polévky. Krok 3: Komu nevadí syrový česnek, může si ho dát přímo do talíře v množství podle chuti a zvyku. Pokud máte ve vývaru i kousek masa, nakrájejte ho do polévky, polévka bude ještě lepší. Krok 4: Polévku lze podávat i bez česneku, jen jako houbovou polévku.
Místo chlebových krutonků lze polévku také zavařit krupičkou a rozšlehaným vejcem (a pak teprve přidat prolisovaný česnek).
Zveřejněno 9. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Houbová česnečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jp1P
Moje poznámka
					
				
Houbová česnečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jp1P
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 1 hodinou
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 3 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 3 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 5 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 5 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 18 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 18 hodinami
						Suroviny:
						
							houby lesní, 
						
						
							vývar masový, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							cibule, 
						
						
							kmín drcený, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							brambory, 
						
						
							česnek, 
						
						
							sůl, 
						
						
							vejce, 
						
						
							pažitka, 
						
						
							chléb, 
						
						
							sádlo
						
					
	
			
	
	
Komentáře (5)