Plněné pečené žampiony
Pečené žampiony, plněné směsí šunky, mletého masa a sýra, zamotané do anglické slaniny, krásně voní po tymiánu. Tuto dobrotu můžete podávat třeba s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátkem.
Suroviny pro 4 porce
dle velikosti žampionů
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 366 kJ / 1 283 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,34 g |
Tuky | 95,98 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 618 mg |
Sodík | 1,94 g |
Sůl | 4,61 g |
Sacharidy | 12,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žampiony očistíme dle svých zvyklostí. Vylomíme nožičky a lžičkou opatrně vydlabeme vnitřek.
Krok 2: Nožičky drobně pokrájíme. Sýr nastrouháme, stačí na hrubém struhadle. Cibuli oloupeme a drobně pokrájíme.
Krok 3: Umeleme kousek prorostlejšího vepřového masa a uzeninu.
Krok 4: Maso, pomletou uzeninu, pokrájené nožičky a sýr dáme do mísy, přidáme cibuli, pepř, tymián a hmotu propracujeme.
Krok 5: Dle slanosti sýru a uzeniny směs případně dosolíme dle chuti. Naplníme kloboučky a přes vršek naplněných hub omotáme proužek anglické slaniny.
Krok 6: Vyskládáme do máslem vymazaného pekáčku, případný kousek zbylého másla dáme na žampiony. Podlijeme asi 0,5-1 dl vody a dáme péct do horké trouby na 160 ºC. Pečeme asi 20 minut.
Zveřejněno 18. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněné pečené žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N3qp
Moje poznámka
Plněné pečené žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N3qp
Nejnovější recepty
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 5 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 5 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 5 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 12 minutami
Zapečený špenát
chocho před 2 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 2 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 2 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 4 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 5 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 6 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 8 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 8 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 8 hodinami
Suroviny:
maso mleté,
šunka,
sýr gouda,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
žampióny,
tymián,
slanina anglická,
máslo
Komentáře (8)