

Pstruh plněný žampiony
Suroviny
- 1 ks pstruh
- 100 g žampiony
- 1 ks jarní cibulka
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce posekaná petrželka
- 3 plátky anglická slanina
- sůl
- koření na ryby (není nutné)
Postup přípravy receptu
Pstruhy opláchneme studenou vodou, očistíme a osušíme. Osolíme, podle chuti můžeme přidat oblíbené koření na ryby.
Čerstvé žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na kousku másla orestujeme jarní cibulku, přidáme na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme, posypeme nasekanou petrželkou a necháme vychladnout.
Břišní dutinu naplníme směsí a otvor překryjeme třemi plátky slaniny tak, aby směs nevytekla. Pstruhy přeložíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozpuštěným máslem a pečeme v troubě na 200°C asi 20 minut.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pstruh plněný žampiony
-
p.Monk: autorka za to nemůže, opět řádil šotek na topkách
, nahlášeno, kluci to daj do cajku
-
Ingredience super :) Jen se Vám tady asi nějak pomíchal postup. Ale nevadí, určitě si poradím i bez ..
-
-
+9
Také bych se nechala pozvat
Kombinace pstruha a žampionů je moc dobrá
-
Moc by mi chutnalo
-
To bude dobrota
-
Pěkně naditá rybka
.
-
Super receptík
já též pstruha miluji,nedávno jsem měla,ale jen opravdu přírodní,ale s houbičkami je to lákavé
+1
-
Bahula:
souhlas, pokud muzu, nekořením, nechám více vyniknout chuti masa nebo rybího masa, dříve se koření nedávalo tolik, jako je ted vseho, nej a nejlepe bylinky, sůl, a nezbytné koření, jak bylo vše výborné, snažím se také co nejměně, jen když je to nutné, dochutit
-
1974andrea: On je myslím pstruh každý, asi nejsem sama toho názoru, psali mi lidé ohlasy, asi tak, že je tak moc dobrý, takový, jaký je, jen přírodní, kuchyňsky upravený a se vším všudy, vždyt ta kůrčička je na tom to všem vážne to nejlepší, křupavá a voňavá a je pak i
rybičkou samotnou, jejda, už mám zase "Pavlův reflex" pstruh je moc výborná pochoutka, ještě tak mít "výlov" jen tak
-
Mne sa toto veľmi páči...
-
Bahula:Já to taky tak ráda, používám na ryby koření Kabajaki, použila jsem to i dnes na toho lososa, je to směs jen bylinek a je moc dobrá. A nemyslím si, že žampiony by tu chuť ryby nějak přebyly, jsou takové neutrální chuti. Jo, kdyby se použily lesní houby, tak to by pak asi tu chuť ryby hodně ovlivnilo, ale takhle myslím, že ne. Koukám, že jsem ještě nedala bodík, tak napravuji
-
1974andrea: Zbavuji ji šupin a v téhle úpravě pouze solím, kůže je navoněná slaninou a maso žampiony. Nemám ráda aromatizované směsi koření, raději nechávám vyniknout chuti masa s propojením chuti přidaných surovin, případně bylinek
Výborný je ten pečící papír. Jako příloha jsou výborné pečené brambory, které můžeme přidat na plech rozpůlené předvařené a upéct se pstruhem -
Tak to můžu, má tady nedávno také jeden rcp:
Pstruhové filetové závitky, plněné smetanovo-žampiónovou omáčkou
nebo plněné pstruhy se zeleninou,šunkou a bylinkama... jejda,toto papání máme moc moc rádi a dá se pak měnit dokola náplň, bylinky, paráda -
Toho pstruha zbavuješ šupin? Já ano, ale někdo ho peče i s nimi, já mám ráda tu křupavou kůžičku ovoněnou bylinkami nebo slaninkou