Pstruh plněný žampiony

Bahula Kuchařka: Bahula

Ryby 17 názorů

Suroviny

1 ks pstruh
100 g žampiony
1 ks jarní cibulka
1 lžíce másla
1 lžíce posekaná petrželka
3 plátky anglická slanina
sůl
koření na ryby (není nutné)
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy opláchneme studenou vodou, očistíme a osušíme. Osolíme, podle chuti můžeme přidat oblíbené koření na ryby.

  2. Čerstvé žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na kousku másla orestujeme jarní cibulku, přidáme na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme, posypeme nasekanou petrželkou a necháme vychladnout.

  3. Břišní dutinu naplníme směsí a otvor překryjeme třemi plátky slaniny tak, aby směs nevytekla. Pstruhy přeložíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozpuštěným máslem a pečeme v troubě na 200°C asi 20 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 128 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pstruh plněný žampiony

  • spagetka spagetka

    p.Monk: autorka za to nemůže, opět řádil šotek na topkách ;-);-);-);-), nahlášeno, kluci to daj do cajku

    Odpovědět

  • p.Monk p.Monk

    Ingredience super :) Jen se Vám tady asi nějak pomíchal postup. Ale nevadí, určitě si poradím i bez ..

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-p+9:yes:Také bych se nechala pozvat;-)Kombinace pstruha a žampionů je moc dobrá:-p:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Moc by mi chutnalo:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    To bude dobrota;-);-);-):-K

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Pěkně naditá rybka :yes::-K.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Super receptík;-):-K:-p:-pjá též pstruha miluji,nedávno jsem měla,ale jen opravdu přírodní,ale s houbičkami je to lákavé:-p+1:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Bahula::-K souhlas, pokud muzu, nekořením, nechám více vyniknout chuti masa nebo rybího masa, dříve se koření nedávalo tolik, jako je ted vseho, nej a nejlepe bylinky, sůl, a nezbytné koření, jak bylo vše výborné, snažím se také co nejměně, jen když je to nutné, dochutit:-K;-):-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    1974andrea: On je myslím pstruh každý, asi nejsem sama toho názoru, psali mi lidé ohlasy, asi tak, že je tak moc dobrý, takový, jaký je, jen přírodní, kuchyňsky upravený a se vším všudy, vždyt ta kůrčička je na tom to všem vážne to nejlepší, křupavá a voňavá a je pak i :-K rybičkou samotnou, jejda, už mám zase "Pavlův reflex" pstruh je moc výborná pochoutka, ještě tak mít "výlov" jen tak;-):-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Mne sa toto veľmi páči...:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Bahula:Já to taky tak ráda, používám na ryby koření Kabajaki, použila jsem to i dnes na toho lososa, je to směs jen bylinek a je moc dobrá. A nemyslím si, že žampiony by tu chuť ryby nějak přebyly, jsou takové neutrální chuti. Jo, kdyby se použily lesní houby, tak to by pak asi tu chuť ryby hodně ovlivnilo, ale takhle myslím, že ne. Koukám, že jsem ještě nedala bodík, tak napravuji:-p:yes:

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    1974andrea: Zbavuji ji šupin a v téhle úpravě pouze solím, kůže je navoněná slaninou a maso žampiony. Nemám ráda aromatizované směsi koření, raději nechávám vyniknout chuti masa s propojením chuti přidaných surovin, případně bylinek;-)
    Výborný je ten pečící papír. Jako příloha jsou výborné pečené brambory, které můžeme přidat na plech rozpůlené předvařené a upéct se pstruhem:-*

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Tak to můžu, má tady nedávno také jeden rcp:

    Pstruhové filetové závitky, plněné smetanovo-žampiónovou omáčkou
    nebo plněné pstruhy se zeleninou,šunkou a bylinkama... jejda,toto papání máme moc moc rádi a dá se pak měnit dokola náplň, bylinky, paráda;-):-K:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Toho pstruha zbavuješ šupin? Já ano, ale někdo ho peče i s nimi, já mám ráda tu křupavou kůžičku ovoněnou bylinkami nebo slaninkou:-p;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: pstruh na žampionech jak nejlépe upéct pstruha pstruh se žampiony plněný pstruh pstruh plněný žampiony výborné recepty na pstruha výborný pstruh jak upéct pstruha pstruh žampiony plněné žampiony pečené v troubě výborný pečený pstruh v troubě pstruh s žampiony pečený pstruh se žampiony pstruh supiny pstruh plněny pstruh žampion výborný pečený pstruh v troubě s houbama plneny zampion jarní cibulka žampiony pstruh na žampiony