Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 173 kJ / 1 475 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,40 g |
Tuky | 35,72 g |
Vláknina | 145,37 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 54 mg |
Sůl | 0,08 g |
Sacharidy | 134,33 g |
Postup přípravy
Slijeme a propláchneme cizrnu, osušíme ji papírovou utěrkou a odstraníme uvolněné slupky. Cizrnu rozložíme na plech nebo pánev, kterou můžeme vložit do trouby. Posypeme ji drceným kmínem, uzenou paprikou, kurkumou, solí a pokapeme olivovým olejem. Promícháme, dáme do trouby a pečeme asi 20-30 minut, nebo až začne být křupavá. Krok 2: Cibuli a česnek nasekáme, květák nasekáme nebo rozebereme na růžičky. Olej zahřejeme v hlubokém hrnci na polévku. Přidáme cibuli, česnek, květák, kešu a 1 lžičku kurkumy. Promícháme a necháme rozvonět pár minut za stálého míchání. Zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou a osolíme. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme, dokud květák nezměkne. Pak v mixéru po menších dávkách rozmixujeme do krémové konzistence. Krok 3: Vrátíme vše do hrnce na polévku, dle potřeby přidáme další vodu do požadované hustoty krémové polévky a povaříme. Přidáme zbylé koření, dochutíme solí a citronovou šťávou. Podáváme s kořeněnou cizrnou, petrželkou a zakápnuté olivovým olejem.
Zveřejněno 13. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zlatá květáková polévka s kořeněnou cizrnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kqYX
Moje poznámka
Zlatá květáková polévka s kořeněnou cizrnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kqYX
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 3 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 18 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 18 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 18 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 2 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 3 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 4 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 19 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 20 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 22 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 23 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka 15. 6. 2025 11:36
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo 15. 6. 2025 11:05
Ražniči v zapékací misce
Valis 15. 6. 2025 10:50
Suroviny:
cizrna,
olej olivový,
kmín drcený,
paprika sušená uzená,
kurkuma,
sůl,
olej olivový,
cibule,
česnek,
květák,
oříšky kešu,
vývar zeleninový,
kurkuma,
sůl,
pepř mletý,
šťáva citronová,
zelená nať
Komentáře (8)