Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 682 kJ / 1 836 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,56 g |
| Tuky | 56,27 g |
| Vláknina | 12,18 g |
| Cholesterol | 397 mg |
| Sodík | 176 mg |
| Sůl | 0,38 g |
| Sacharidy | 274,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Obě mouky vysypeme do mísy, uděláme důlek, do něj nasypeme cukr rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Přikryjeme a necháme tak 10 minut stát.
Krok 2: Pak přidáme zbytek surovin a zpracujeme těsto tak, aby bylo pružné a hladké. Těsto pak zpátky přendáme do mísy, zakryjeme utěrkou a necháme alespoň hodinu nakynout.
Krok 3: Vykynuté těsto vyválíme na ne moc silný plát (asi 5 mm silný), poté pomocí skleničky vykrajujeme kolečka. Každé kolečko potřeme rozšlehaným vejcem, dáme půlku švestky a uděláme taštičku, kterou pak zamáčknutím okrajů vidličkou uzavřeme.
Krok 4: Dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C. Ještě před pečením taštičky můžeme potřít zbytkem rozšlehaného vejce. Pečeme přibližně 15 minut dozlatova.
Zveřejněno 22. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté taštičky se švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L3Lg
Moje poznámka
Kynuté taštičky se švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L3Lg
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 14 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 15 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 17 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 47 minutami
Domácí chléb II.
Penkapa před 1 hodinou
Bramboračka
danal před 2 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 10 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 13 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 14 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 15 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 16 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 17 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka celozrnná,
mléko,
droždí čerstvé,
máslo,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
cukr krupice,
sůl,
vejce,
švestky
Komentáře (3)