Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 159 kJ / 277 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,72 g |
Tuky | 15,90 g |
Vláknina | 5,44 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 206 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 12,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Patizón olúpeme a zbavíme semien. Nastrúhame na jemnom strúhadle.
Krok 2: Pridáme žĺtky, oregáno, bazalku, prelisovaný cesnak, korenie a soľ a rukami premiešame. Podľa potreby vmiešame krupičku. Pridávame ju postupne a vždy necháme trocha nabobtnať. Masa nesmie byť tuhá, krupičky pridáme len toľko, aby držala tvar. Nič sa nestane, ak guľky nebudú dokonalé, ale musia ostať jemné, nie tvrdé.
Krok 3: Vyšľaháme sneh z bielkov a jemne vmiešame do zmesi.
Krok 4: Vlhkými rukami tvarujeme guľky, obalíme ich v strúhanke a hneď vyprážame.
Krok 5: Podávame so zemiakni a zeleninou, resp. zeleninovým šalátom. Chutné sú aj studené so šalátom.
Zveřejněno 25. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Patizonové kuličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vGNV
Moje poznámka
Patizonové kuličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vGNV
Nejnovější recepty
Cuketový wrap
Přidáno před 1 hodinou
Jogurtový koláč se zakysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Švestkový džem
Přidáno před 19 hodinami
Mrkvovo-jablečné muffiny bez přidaného cukru
Přidáno před 22 hodinami
Pudinkové BeBe řezy
Přidáno 16. 8. 2025 05:02:01
Topinky se salámovo-vaječnou směsí
Přidáno 15. 8. 2025 15:20:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hubník s anglickou slaninou
kacaba10 před 10 hodinami
Jednoduché Margot řezy
Petreli před 11 hodinami
Nekynuté šátečky
Bohunka37 před 11 hodinami
Litý kynutý koláč - hrníčkový, rychlý
majka-24 před 12 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Lucia81 před 13 hodinami
Slaný cuketový koláč
ihrdlick před 13 hodinami
Kuře na leču
Ivet88 před 14 hodinami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
Lelekovicero před 14 hodinami
Vynikající langoše
pazderka83 před 15 hodinami
Tortilla plněná kuřecím masem
karel_koutnik před 15 hodinami
Suroviny:
patizon,
vejce,
pepř,
koření oregáno,
bazalka čerstvá,
česnek,
sůl,
krupička,
strouhanka,
olej
Komentáře (6)
S krupičkou opravdu opatrně - je to stejné jako u brknedlíků z horkých brambor - když to vypadá, že by to ještě trochu chtělo, tak už ne....vzala jsem dvě čajové lžičky, vykrajovala nočky a házela do strouhanky....znám se, při koulení rukama bych měla hmotu i na hlavě
Doporučuji, fajn recept...přidáním trochy strouhané goudy by určitě nevadilo, ale držela jsem se receptu.