Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 057 kJ / 1 448 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 129,88 g |
| Tuky | 35,94 g |
| Vláknina | 27,83 g |
| Cholesterol | 411 mg |
| Sodík | 5,23 g |
| Sůl | 12,05 g |
| Sacharidy | 123,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájíme cibuli na měsíčky a jablko s česnekem na kousky. Dáme do vyššího pekáčku, přidáme švestky a promícháme. Nahoru položíme maso, zalijeme vínem a vývarem do tří čtvrtin masa. Pekáč přikryjeme a pečeme na 200 st. cca 30 minut.
Krok 2: Poté pekáč odkryjeme, přelijeme výpekem a pečeme dalších asi 15 minut. Maso vytáhneme a uchováme v teple. Zbytek z pekáčku přendáme do kastrolu, přidáme smetanu a promixujeme dohladka. Omáčku přivedeme k varu a pár minut povaříme.
Krok 3: Do omáčky přidáme studené máslo a odstavíme. Omáčku můžeme propasírovat přes sítko, získá hladkou konzistenci. Nakonec ji dochutíme chilli, případně dosolíme. Podáváme s nakrájeným masem a bramborovými knedlíky.
Zveřejněno 9. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené uzené maso se švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wJMm
Moje poznámka
Pečené uzené maso se švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wJMm
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 6 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 7 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 9 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 10 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 11 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 21 minutami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 2 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 2 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 2 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 2 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 2 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 3 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 3 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 3 hodinami
Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem
Sahula před 3 hodinami
Suroviny:
maso uzené,
švestky sušené,
jablko,
cibule,
česnek,
víno červené suché,
máslo,
vývar,
smetana,
sůl,
chilli
Komentáře (2)
Já taky
Předevčírem s vařeným hovězím z políffky
Máslo + řepk. olej, cibule, bešamel, povidla, skořice, pepř, sůl