Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí maso s ananasem

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

michsamant michsamant

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie815 kJ /
195 kcal
Bílkoviny0,83 g
Tuky0,44 g
Vláknina1,36 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy46,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso ocistime, nakrajame na kocky, osolime, ochutime tymianom a ciernym korenim, premiesame a nechame chvilku odlezat. Krok 2: Plechovku ananasu otvorime, vyberieme kolieska ananasu a pokrajame na mensie kusky. Stavu z plechovky si prelejeme do misky. Krok 3: K stave primiesame kukuricny skrob, med, cesnakovu pastu (alebo cesnak)a horcicu. Vsetko dobre premiesame. Krok 4: Vo woku rozohrejeme olej a opecieme na silnom ohni na nom kuracie maso, zo vsetkych stran. Zakryjeme a dusime 15-20 minut, bez podlievania. Obcas premiesame. Krok 5: Potom maso vyberieme do misky a do stavy, ktora vo woku zostala vlejeme ananasovu stavu. Privedieme do varu, ohen zmiernime a varime 2 minutky. Miesame. Krok 6: Nakoniec vlozime nakrajany ananas, prehrejeme 1 minutku, premiesame a odstavime z ohna. Podavame s dusenou ryzou. Krok 7: Tip: Ak chcete "zabit dve muchy jednou ranou", do masa pridajte nakoniec len par kuskov ananasu, vyborna chut stale zostava v stave a ostatny ananas mozete pouzit do kolaca.

Zveřejněno 7. 1. 2011

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso s ananasem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M9gO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso s ananasem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M9gO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tento recept mě oslovil protože miluju ananas a s kombinací kuřecích stehýnek je to opravdu bomba!
Určitě doporučuji zkusit
Gustavo Woltmann

michsamant - tato směs musí být velmi dobrá - já tedy ještě přidávám žampiony a jako většina děvčat tady i kari, ale nikdy jsem ještě nedala tymián. Takže určitě vyzkouším :yes::-D

Michsamant:-)dělávám podobně;-)ale složením surovin a nenáročnou přípravou mě zaujal tento dobře vypadající:-p ale bez fota smutný recept:-/kterému právem uděluji další bod:yes::yes:
Zítra nebudu mít čas vařit,udělala jsem již dnes a při předělávání do krabičky nešlo odolat:-8a musela jsem si vzít:-*Už jen při restování masa byla vůně tymiánu hodně lákavá:-pDržela jsem se uvedených surovin,jen v závěru jsem přidala 1 PL sojové omáčky,šťáva byla hodně sladká,příště bych medu dala je 1/2PL,nebo bych vynechala úplně-ale to je na chuti každého,jak mu co pasuje:-)Z každého stehna vyšlo 8 větších kousků masa,pro 3 normální jedlíky v pohodě stačí:-))Dovolím si přidat fotky,ať tady taková dobrota nezanikne a pokud mohu,zítra po obědě dodám i komplet s rýží:-)

michsamant 8. 1. 2011 06:50
Dakujem vam za komentare :-K

Dělám podobně. Většinou dělám z kuřecích prsíček, které nakrájím na menší kousky. Je to taková minutka - raz, dva hotová. :yes: Maso jenom chvíli orestuji na osmáhnuté cibulce, kterou zapráším mletou paprikou a kari kořením. Právě kari koření se ke kuřecímu nebo krůtímu masu velice hodí.:yes: Dává tomuto pokrmu s ananasem znamenitou chuť.;-) Česnek nedávám. Maso podliji ananasovou šťávou a podle potřeby (stačí jenom chvilku) maso v ananasové šťávě podusím. Nakonec přidám nakrájený ananasový kompot. Někdy do hotové šťávy přimíchám TROCHU smetany, nebo stačí i mléko. :-p Podle potřeby můžeme na závěr zahustit hotovou jíškou (stačí trochu). Posílám +7. :-p :yes:

Michsamant, tvůj recept se mi hodně líbí, maso s výrazně chutným ovocem máme rádi a tento recept to splňuje. Dávám ti 6.bod:yes:

Teda michsamant:-Otímto jídlem udělám velikou radost manželovi:-))Děkuji za recept ukládám a brzy vyzkouším;-)+bodík:-K

michsamant 7. 1. 2011 18:20
@spagetka, Jagerry som par slovami popisala aj tu (predpokladam, ze vsetci nebudu vediet anglicky a cesky preklad tam nie je) http://ssalonis.blogspot.com/2010/09/co-je-to-jagg... Ma celkom zaujimave zdravotne ucinky na dychacie cesty.

Dakujem za komentare :-K

miško - dělám jako spagetka hodně podobně, konkretně - nedávám česnek, ale trošku kari, u nás to má rád hlavně syn. Zkusím podle Tebe:yes::-p+

S tou ananasovou šťávou je to hodně zajímavé.:-)

Dělám hodně podobně, výborná kombinace :-p:-p:yes::yes:
Ještě doplním Miso odkazem na jagger, jak se o něm zmiňuješ, že bys ho příště použila - http://en.wikipedia.org/wiki/Jaggery

Tématické fráze:
kuřecí maso s ananasem, recept na kureci maso s ananasem, recepty na kureci maso s ananasem, maso s ananasem, kuřecí směs s ananasem, recepty kuřecí maso s ananasem, kuřecí s ananasem, recept kuřecí maso s ananasem, kuřecí maso na ananasu, kuřecí maso na ananasu, recepty z kuřecího masa s ananasem, recepty s ananasem, kuřecí stehna s ananasem, maso na ananasu, pokrmy s ananasem, kuřecí maso s ananasem recept, recepty z kureciho masa, kuřeci maso, recepty kuřecí maso, kuřecí maso z ananasem

Suroviny:
stehno kuřecí, sůl, koření černé mleté, tymián sušený, kompot ananasový, škrob kukuřičný, hořčice dijonská, med, pasta česneková, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu