

Kuřecí plátek s ananasem a játry
Suroviny 4 porce
- 4 kuřecí prsní řízky (nebo stehenní steaky můžeme použít i vepřové kotlety nebo kýtuna 1 porci 100-150 g)
- sůl
- kari koření nebo jiné např steakové
- 3/4-1 zarovnaná lžíce hladké mouky zhruba 8-10 g
- celkově zhruba 3 lžíce oleje
- 4 kolečka ananasu z kompotu
- 100-150 g kuřecích jater
- 1 lžíci kečupu
Postup přípravy receptu
Kuřecí prsíčka nebo jiné maso naklepeme - prsní řízky jen velmi lehce, osolíme, okořeníme kari kořením nebo jiným, dle vlastní chuti a prudce opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.
Maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, chvilku restujeme a zalijeme trochou studené vody, mícháme, necháme zavařit, vrátíme zpět maso a necháme mírně dusit, až je maso měkké.
Zvlášť na zbytku oleje si prudce orestujeme nadrobno nakrájená kuřecí játra, osolíme, přidáme 1 lžíci kečupu a už mírněji prohřejeme.
Ananas zlehka prohřejeme buď na pánvičce s kouskem másla nebo na snížený výkon v mikrovlné troubě. Já mám raději lehce opečený.
Na talíř dáváme na maso kolečko ananasu a doprostřed kopeček jater.
K tomu brambory, hranolky, opékané brambory apd. a zeleninová obloha.
Poznámka od kuchařky
Koření si můžeme použít podle svých zvyklostí, taktéž si můžeme jinak připravit játra, třeba vůbec nedávat kečup, jen je orestovat, nebo přidat trochu anglické slaniny apd. Taky by šla po orestování jen malinko zaprášit moukou, přidat trošku vody a podusit je.
Je to celkem rychle připravený oběd.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí plátek s ananasem a játry
-
danka:marsalkova@seznam..czAhojky vypada to skvěle,asi to uvařím
-
Tak tohle je nádherný pohled a té zeleniny jéjda moje chuťové bunˇky šílí
-
Merylas, to je fakt naservírováno, jak někde v luxusní restauraci
, oči by hned jedly
-
no tak todlensto vyzkouším vypadá to moooooooc skvěle
-
Máš to krásně naservírované, dostala jsem hlad