Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Variant, jak upéct závin či štrúdl, je mnoho. Podle receptu připravíme jednoduchý štrúdl z jogurtového těsta, které před rozvalováním krátce vychladíme. Těsto se netrhá, štrúdl je po upečení velmi chutný a navíc je méně tučný než záviny z listového těsta.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 684 kJ / 2 554 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,61 g |
Tuky | 136,89 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 487 mg |
Sodík | 814 mg |
Sůl | 1,91 g |
Sacharidy | 264,55 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mNwR
Moje poznámka
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mNwR
Nejnovější recepty
Cukeťák
Přidáno před 1 hodinou
Korejský salát z okurek
Přidáno před 18 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché langoše
Fitulka před 2 minutami
Hermelínové kuřecí nudličky
Fitulka před 38 minutami
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Krajanekcestovatel před 45 minutami
Hovězí v ústřicové omáčce
SCR_Ltm před 1 hodinou
Fazolový salát
Anna.Milkova před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Kahy0 před 2 hodinami
Pečená cuketa s česnekovo-koprovým dipem
magdalenka před 2 hodinami
Rýžový nákyp
Tereziena před 5 hodinami
Slaný cuketový koláč
Markeeta před 5 hodinami
Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory
TutenOnen před 11 hodinami
Tématické fráze:
rychle testo na strudl,
těsto na strudl,
rychlý štrudl,
štrudl,
testo na štrudl z hery,
dobré a rychlé těsto na štrudl,
štrudl z hery,
domácí rychlý štrůdl,
sladké pečení rychlé levné,
rychlý jablkový štrůdl,
levný štrůdl,
dobrý a rychlý recept na štrudl,
levné recepty na pečení,
rychle a levne peceni,
rychlí štrudl,
pečení z hery,
rychlý domácí štrudl,
domácí jednoduchý štrudl,
recept na rychly štrudl,
štrůdl těsto
Suroviny:
mouka hladká,
jogurt bílý,
tuk hera,
žloutek,
sůl,
jablko,
skořice mletá,
cukr krupice,
strouhanka,
rozinky,
mandle,
vejce
Komentáře (121)
Kdo ještě nezkusil , doporučuji
Nejde mi přidat fotka zkoušela jsem to asi 20 x
Už rok mám plné zuby těch tvých šmakulát co cpeš do dortu, kočičko! Letos upečeme štrúúúdl!! Já udělám těsto a ty připrav náplně... A zatáhni drápky! Já si posledně na W-krouhači ojel ty své až do živého
Z lednice vyndám čtyři dny stařené těsto a porovnáme ho s čerstvě zadělaným těstem...
***
Tak co kočičko, tak které těsto "listuje" víc? Že to vyjde nastejno? Taky se mi to tak zdá...
...akorát to starší těsto, to z lednice, při pečení tmavlo dříve a ve finále bylo tmavší! Páníček, kdysi kolorista, by řek´, že mělo odstín 6760 a to druhé 6720
A co mák? Chutnalo, chutnalo? Mně taky! A ty růžové hrozny tam taky sedly, že! Ale řeknu ti, že dolovat z bobulí ta semínka bylo o nervy
A že ti chutnala i ta čokoláda v jednom štrúdlu? No, bylo to spíše z hecu..., ale příště nebudu šetřit na kvalitě HOŘKÉ čokolády
Nejlepší je druhý den, když se chutě propojí, v pokojové teplotě.
casino se vybičovalo k nezahálení a upeklo, páč to těsto na fotečce Veronika.Hrozna: mu nedalo dospat
Těsto s kosmetickou změnou: Héééra nebyla, i byla použita její nevlastní sestra
No a do jablečné náplně..., hádejte CO
Ano, uhádli jste - jak píše Coleta: 24. 10. 2020 12:31:40
Co ale nevíte, že ten oný byl vcelku, celý, tedy nemletý...
A jak to vyznělo?
Po upečení to "listovalo" eště víc než na obrázku Veronika.Hrozna:
A ten nemletý mák?
No, dycky se mi eklovalo chválit vlastní rcp
***
1/3 těsta jsem uložil v chladu...
Veronika.Hrozna: myslím, že podle výše psaného odleželé, "šedivé" těsto na lepší listování asi velký vliv už míti nebude...
No, za čas se uvídí, že
Tak večer napíšu ty náplně, jako recept! Nechám zkontrolovat Magdalenkou, abych na něco nezapomněla a pak to vložím , jako Vídeňskej štrůdl- náplně. Jen nevím, jak se ty hrozny jmenují normálně, lidové označení je značně vulgární!
Vidensky strudl je vzdy z tazeneho testa.
Vaše fotto - paráááda
No a ffčíl kápněte božskou: fakt jste použila toto "Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl", he ?