Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Variant, jak upéct závin či štrúdl, je mnoho. Podle receptu připravíme jednoduchý štrúdl z jogurtového těsta, které před rozvalováním krátce vychladíme. Těsto se netrhá, štrúdl je po upečení velmi chutný a navíc je méně tučný než záviny z listového těsta.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 684 kJ / 2 554 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,61 g |
Tuky | 136,89 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 487 mg |
Sodík | 814 mg |
Sůl | 1,91 g |
Sacharidy | 264,55 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mNwR
Moje poznámka
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mNwR
Nejnovější recepty
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 2 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
KatkaZu před 22 minutami
Kmínová polévka s cizrnou
TondaJ před 1 hodinou
Šťáva z květů černého bezu 2
Jindriskas před 1 hodinou
Bezé ořechová roláda se šlehačkou
Jandulka13 před 2 hodinami
Gnocchi s cuketou
veronika_straka před 2 hodinami
Květákové karbanátky
Valis před 2 hodinami
Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
janatka před 3 hodinami
Rybízový koláč s drobenkou
kunananuk před 3 hodinami
Květáková kari rýže s kokosovým mlékem
janatka před 3 hodinami
Tématické fráze:
rychle testo na strudl,
těsto na strudl,
rychlý štrudl,
štrudl,
testo na štrudl z hery,
dobré a rychlé těsto na štrudl,
štrudl z hery,
domácí rychlý štrůdl,
sladké pečení rychlé levné,
rychlý jablkový štrůdl,
levný štrůdl,
dobrý a rychlý recept na štrudl,
levné recepty na pečení,
rychle a levne peceni,
rychlí štrudl,
pečení z hery,
rychlý domácí štrudl,
domácí jednoduchý štrudl,
recept na rychly štrudl,
štrůdl těsto
Suroviny:
mouka hladká,
jogurt bílý,
tuk hera,
žloutek,
sůl,
jablko,
skořice mletá,
cukr krupice,
strouhanka,
rozinky,
mandle,
vejce
Komentáře (121)
Kdo ještě nezkusil , doporučuji
Nejde mi přidat fotka zkoušela jsem to asi 20 x
Už rok mám plné zuby těch tvých šmakulát co cpeš do dortu, kočičko! Letos upečeme štrúúúdl!! Já udělám těsto a ty připrav náplně... A zatáhni drápky! Já si posledně na W-krouhači ojel ty své až do živého
Z lednice vyndám čtyři dny stařené těsto a porovnáme ho s čerstvě zadělaným těstem...
***
Tak co kočičko, tak které těsto "listuje" víc? Že to vyjde nastejno? Taky se mi to tak zdá...
...akorát to starší těsto, to z lednice, při pečení tmavlo dříve a ve finále bylo tmavší! Páníček, kdysi kolorista, by řek´, že mělo odstín 6760 a to druhé 6720
A co mák? Chutnalo, chutnalo? Mně taky! A ty růžové hrozny tam taky sedly, že! Ale řeknu ti, že dolovat z bobulí ta semínka bylo o nervy
A že ti chutnala i ta čokoláda v jednom štrúdlu? No, bylo to spíše z hecu..., ale příště nebudu šetřit na kvalitě HOŘKÉ čokolády
Nejlepší je druhý den, když se chutě propojí, v pokojové teplotě.
casino se vybičovalo k nezahálení a upeklo, páč to těsto na fotečce Veronika.Hrozna: mu nedalo dospat
Těsto s kosmetickou změnou: Héééra nebyla, i byla použita její nevlastní sestra
No a do jablečné náplně..., hádejte CO
Ano, uhádli jste - jak píše Coleta: 24. 10. 2020 12:31:40
Co ale nevíte, že ten oný byl vcelku, celý, tedy nemletý...
A jak to vyznělo?
Po upečení to "listovalo" eště víc než na obrázku Veronika.Hrozna:
A ten nemletý mák?
No, dycky se mi eklovalo chválit vlastní rcp
***
1/3 těsta jsem uložil v chladu...
Veronika.Hrozna: myslím, že podle výše psaného odleželé, "šedivé" těsto na lepší listování asi velký vliv už míti nebude...
No, za čas se uvídí, že
Tak večer napíšu ty náplně, jako recept! Nechám zkontrolovat Magdalenkou, abych na něco nezapomněla a pak to vložím , jako Vídeňskej štrůdl- náplně. Jen nevím, jak se ty hrozny jmenují normálně, lidové označení je značně vulgární!
Vidensky strudl je vzdy z tazeneho testa.
Vaše fotto - paráááda
No a ffčíl kápněte božskou: fakt jste použila toto "Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl", he ?