Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát z fazolí černé oko

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

20 min (20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 457 kJ /
587 kcal
Bílkoviny7,35 g
Tuky33,15 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 50 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy58,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazole scedíme a necháme okapat.
Všechnu zeleninu nakrájíme na přibližně stejné kousky, Krok 2: Připravíme větší mísu, kde prošleháme olej, ocet, chilli, cukr, sůl, citronovou šťávu a pepř do hladké emulze. Krok 3: Do mísy přidáme nakrájenou zeleninu a okapané fazole. Vše důkladně promícháme a dochutíme dle svých chutí (u nás vede výraznější sladkokyselá). Krok 4: Mísu přikryjeme potravinářskou fólií a dáme do lednice uležet.

Zveřejněno 14. 11. 2020

Poznámka autorky mika59

Fazole dostala svůj název podle charakteristické černé nebo žluté skvrny na krémově bílém podkladu. Má příjemnou lehce oříškovou chuť, trochu připomíná cizrnu. Množství surovin na zálivku nebo zeleniny je inspirativní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z fazolí černé oko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lq21

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z fazolí černé oko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lq21

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
fazole sterilované, rajče, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, paprika čerstvá zelená, cibulka jarní, ředkvičky, okurka salátová, olej olivový, ocet, cukr třtinový, šťáva citronová, omáčka chilli sladká, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu