Kaše "černé oko"

Kanyla Kuchařka: Kanyla

Přílohy 11 názorů

Suroviny

fazole černé oko (viz poznámka)
máslo
mléko
sůl
pepř
příp. strouhaný tvrdý sýr
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Fazole přes noc namočte (proti nadýmání se mi osvědčila trocha jedlé sody - při namáčení).
    Vodu pak vyměňte a fazole uvařte zcela do měkka.

  2. Mačkadlem na brambory rozmělněte fazole s ostatními ingrediencemi (všeho trochu, přibližně, do požadované hustoty).

Poznámka

Fazole chutnají téměř jako brambory, proto jsem zkusila udělat z nich i kaši - dopadlo to skvěle! Fazole mají na rozdíl od brambor hodně bílkovin, částečně tedy nahrazují v potravě maso. Taky podíl vlákniny není zanedbatelný ;-)

Fazole se prodávají v prodejnách zdravé výživy, jsou spíš menší, béžové, s černým očkem ve vnitřním záhybu, mrkněte zde: http://www.countrylife.cz/fazole-cerne-oko-500-g-c..., zajímavý článek taky zde: http://www.fitweb.cz/clanky/kuchyne/301725-cerne-oko-a-spol

Foto není příliš vábné, ale věřte mi, je to mňamka ;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kaše "černé oko"

Tématické fráze: fazole černé oko recepty kaše z černého bezu bezová kaše fazole černé oko recept černý bez kaše recepty z fazole černé oko černý kaše fazole černé oko fazole recepty-černé oko fazole s očkem recepty fazole černé oko kaše z fazolí černé oko černé oko recepty fazole s černým okem fazole recepty kaše recept na fazole černé oko recept z fazole cerne oko kase z cerneho bezu černe oko recept fazole černé oko

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít