Salát z fazolí černé oko

Suroviny

sklenice sterilovaných fazolí černé oko (540 g)
10 cherry rajčátek
1/2 žluté a zelené papriky
1 červená paprika
2 jarní cibulky
6-7 ředkviček
kousek salátové okurky
Zálivka:
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octu
1 lžíce třtinového cukru
lžička citronové šťávy
lžička sladké chilli omáčky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu nakrájíme na přibližně stejné kousky, fazole scedíme a necháme okapat. Připravíme větší mísu, kde prošleháme olej, ocet, chilli, cukr, sůl citronovou šťávu a pepř do hladké emulze.

  2. Do mísy přidáme nakrájenou zeleninu a okapané fazole. Vše důkladně promícháme a dochutíme dle svých chutí. U nás vede výraznější sladkokyselá. Mísu přikryjeme potravinářskou folií a dáme do lednice uležet.

Poznámka od kuchařky

Fazole dostala svůj název podle charakteristické černé nebo žluté skvrny na krémově bílém podkladu. Má příjemnou lehce oříškovou chuť, trochu připomíná cizrnu. Množství surovin na zálivku nebo zeleniny je inspirativní.

Komentáře k receptu Salát z fazolí černé oko