Křehká kolečka nebo srdíčka - vánoční (nebo Velikonoční) cukroví
Mleté ořechy jsou ideální surovinou pro tvoření cukroví – jak pečeného, tak nepečeného. Je jen na vás, zda budete cukroví navíc slepovat, nebo jen zdobit. Budete-li chtít zvýraznit chuť ořechů, před mletím je opražte na sucho na pánvi.
Suroviny pro 1 dávka
30-35 ks podle velikosti
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 331 kJ / 2 708 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,32 g |
Tuky | 186,40 g |
Vláknina | 9,60 g |
Cholesterol | 408 mg |
Sodík | 405 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 210,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto, které necháme v chladu odležet alespoň 2 hodiny.
Krok 2: Na lehce pomoučněné desce vyválíme plát. Z něj vykrajujeme kolečka nebo jiné tvary. Rovnáme je na plech vyložený pečícím papírem.
Krok 3: Vložíme do vyhřáté troubě a pečeme na 170 °C asi 15-20 minut. Záleží na velikosti a síle těsta.
Krok 4: Po upečení cukroví potřeme rozpuštěnou čokoládou a zdobíme. Můžeme i dle libosti plnit marmeládou nebo krémem a slepovat.
Zveřejněno 24. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehká kolečka nebo srdíčka - vánoční (nebo Velikonoční) cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XNMv
Moje poznámka
Křehká kolečka nebo srdíčka - vánoční (nebo Velikonoční) cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XNMv
Nejnovější recepty
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno před 14 hodinami
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno před 14 hodinami
Hruškové tiramisu
Přidáno před 17 hodinami
Veganský makovec
Přidáno před 18 hodinami
Marinovaná krkovička s argentinským kořením
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Petsara před 3 hodinami
Cuketa v sýrovém těstíčku - pečená v troubě
Kajkajak před 3 hodinami
Fazolková omáčka, zjemněná smetanou
Zdenislavka před 7 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
Monique76 před 11 hodinami
Vepřová krkovice v majonéze
Sahula před 11 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 11 hodinami
Základní kváskový chleba
Brona.S před 11 hodinami
Fazolové lusky na kyselo
Sahula před 12 hodinami
Houby na kyselo se smetanou
Sahula před 12 hodinami
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
cukr krupice,
ořechy mleté,
sůl,
rum,
čokoláda,
čokoláda bílá,
marmeláda
Komentáře (30)
Takže tento rok som nerobila ani orechovník, škoda práce. Bratislavské rohlíčky z tých poľských, lebo tie z trhu, som dala do tvojho cesta, aby to aspoň nejako chutnalo. Ale žiadna sláva, to nebola! Vraj je nejaká choroba orechov a neurodia sa všade, sú vraj úplne čierne a nepoužiteľné !
Prajem Vám samé slniečkom zaliate dni-
Uf, teď jsem byla kouknout na stav rohlíčků, no tristní to je. Zřejmě mám ve špajzu nějakého zloděje! Ty se nedožijí Štedrého večera.
,jsou skutečně moc dobré křupavé a docela jednoduché těsto. Rada maluji cukroví a kraslice. Přeji Vám hezký sluníčkem zalitý den.