Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chačapuri – gruzínská loďka z těsta

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

pecmaniak pecmaniak

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 6-8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 017 kJ /
1 438 kcal
Bílkoviny51,23 g
Tuky25,44 g
Vláknina10,40 g
Cholesterol 267 mg
Sodík 4,96 g
Sůl12,34 g
Sacharidy245,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždie rozmiešame vo vlažnej vode, mlieku a cukre. Po vykysnutí ho pridáme spolu so soľou a olivovým olejom k múke. Cesto dobre premiesime, vytvarujeme z neho bochník, prikryjeme čistou utierkou a necháme zdvojnásobiť jeho objem. Krok 2: Po vykysnutí cesto rozdelíme na 4 časti, vytvarujeme do oválu. Okraje naplníme strúhaným Eidamom, konce spojíme a vytvoríme „loďku”. Krok 3: Cesto naplníme prílohami.
Syr Eidam dávame aj do stredu „lodiek”, následne ukladáme šunku, krkovičku, olivy, paradajky, papriku, aj všetko ostatné a zakryjeme mozzarellou. Krok 4: Pečieme 30-35 minút v rúre alebo peci vyhriatej na 230 stupňov.
Vajíčka dávame na vrch až pred koncom pečenia, následne dopekáme ešte 5 minút. Krok 5: 1 minútu pred koncom pečenia necháme na ceste roztopiť 25-25 g masla, po vybratí z rúry posypeme kajenským korením a soľou.

Zveřejněno 2. 12. 2020

Poznámka autora pecmaniak

Ak vás už nudí klasická, stereotypná pizza, tak siahnite po niečom tradičnom, ale výnimočnom. Prekvapte svoju rodinu gruzínskou „loďkou” z cesta. Hlavnou ingredienciou je syr, ktorým sa naplnia aj okraje. Chutné a chrumkavé cesto predstavuje základ, ktorý môžete doplniť prílohami podľa vlastných chutí a dostupných surovín.

https://www.pecmaniak.store/chacapuri-gruzinska-lo...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WMWx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WMWx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Eja57: :-D:-D:-D Díky, zabudla som na názov receptu. :-8

tejaja: Děkujeme za pomoc :-K a komentář. U nás říkají: kolik domů je tolik zvyků a receptů :-*

tejaja: dovolila jsem si upravit název - do češtiny, aby se lépe recept hledal:-*

Gruzínska kuchyňa je veľmi dobrá. Kedysi som si dopisovala s jednou dievčinou z Gruzínska a recept na chačapuri mám od nej. Takže viem, že na chačapuri sa nepoužíva žiadny Eidam, určite nie mozzarella a olivy, ...atd., to nie. Zásadne sa používa len bryndza alebo ovčí či imeretínsky syr. ;-)
Tvoj recept nie je zlý, ale chačapuri, no...

Suroviny:
voda, mléko, droždí, cukr, mouka, sůl, olej olivový, sýr eidam, sýr mozzarella, vejce, máslo, pepř cayenský, olivy, šunka, rajče, paprika

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu