Gruzínské kuřecí špalíčky

Drůbeží maso Doba přípravy: 25 minut 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 25 minut 0 názorů

Suroviny 2-3 porce

4 - 6 ks vykostěných kuřecích špalíčků
1 cibule,
3 stroužky česneku
1 pálivá paprička
1 malá bílá paprika
150 ml bílého vína
sůl
pepř
koření adžika
2 lžičky škrobu (nebo hl. mouky)
šťáva z 1/2 limetky
2 lžíce přepuštěného másla
(nebo másla s 1 lžičkou oleje)
dle potřeby vývar z kostí
K podávání:
1 vejce vařené natvrdo
nať cibulky
limetka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí špalíčky osolíme, okořeníme, lehce poprášíme škrobem a opečeme na přepuštěném másle (nebo másle s olejem, aby se nepřepalovalo) ze všech stran dorůžova. Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené stroužky česneku, osolíme, okořeníme a osmahneme dozlatova.

  2. Pak přidáme na proužky nakrájenou papriku, podlijeme bílým vínem a dusíme doměkka. Potřebujeme-li více šťávy, podlijeme trochu vývarem. Před podáváním pokapeme limetkovou šťávou, druhou půlku limetky nakrájíme na měsíčky a necháme k podávání. Podáváme nejlépe s rýží, zdobíme plátky nebo měsíčky natvrdo vařeného vejce, limetkou a nasekanou cibulkovou natí .

Poznámka od kuchařky

Domácí adžika.

Gruzínská polotuhá a červenohnědá kořenící pasta. Obsahuje zpravidla 3 díly chmeli-suneli, 2 díly sladké papriky, 1 díl česneku, 1 díl koriandru, + díl kopru, sůl a vinný ocet.

Koření sypké - od Antonína nebo v Království chuti.

Použití: adžika je aromatické, ne příliš ostré koření, vhodné na dušená a pečená masa, grilování kuřat a do masových směsí.

Komentáře k receptu Gruzínské kuřecí špalíčky

K receptu nejsou žádné komentáře.