Štědrovečerní kapří variace pro ty co kapra neradi
K tradiční štědrovečerní večeři u nás bezesporu patří bramborový salát a smažen kapr. Ozvláštněte tuto klasiku drobností, jako je parmezán ve strouhance nebo mletá paprika v mouce. Každý si tak může vybrat chuť, která mu bude vyhovovat.
Postup přípravy
Krok 1: Kapra vykostíme. Pláty masa nakrájíme na porce a vložíme do vhodné nádoby, zalijeme mlékem, aby byly porce úplně ponořené a necháme do druhého dne v chladu.
Krok 2: Před přípravou je vyjmeme, důkladně osušíme, osolíme, opepříme. Část porcí obalíme lehce v mouce smíchané s paprikou a uděláme na másle přírodně.
Krok 3: Na druhou část si připravíme vylepšený trojobal. Část strouhanky smícháme se strouhaným parmezánem, část necháme jen tak. Obalujeme - mouka, vajíčka rozšlehaná s trochou piva, strouhanka s parmezánem, zase vajíčko a nakonec čistá strouhanka.
Krok 4: Smažíme ve vyšší vrstvě oleje, do kterého hodíme kolečko mrkve, aby se nám nepřepaloval, nebo v jiném oblíbeném tuku (ghí, sádlo). Vzniknou krásné kapří řízečky bez kostí, dokonale propečené, maso zpevněné válením v mléce, s jemným nádechem pikantnosti parmezánu.
Krok 5: Podáváme s bramborovým salátem. K podávání měsíčky citronu, každý si ochutí jak má rád.
Zveřejněno 3. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štědrovečerní kapří variace pro ty co kapra neradi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6PzR
Moje poznámka
Štědrovečerní kapří variace pro ty co kapra neradi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6PzR
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 39 minutami
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 12 hodinami
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová plec na paprice
Přidáno před 16 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Povidlovník z odpalovaného těsta
KrisZaezemi před 16 minutami
Halibut v bylinkách
brtna před 17 minutami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Wikki před 1 hodinou
Kuře pečené v podmáslí
kimlo před 2 hodinami
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 11 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 15 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 15 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 16 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 16 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 16 hodinami
Suroviny:
kapr,
mléko,
vejce,
pivo světlé,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
strouhanka,
parmazán,
máslo,
tuk na smažení
Komentáře (8)