Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Porce: 6-8 porcí

Nutriční hodnoty

Energie3 839 kJ / 918 kcal
Bílkoviny23,91 g
Tuky1,67 g
Vláknina29,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 82 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy187,11 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nevím, jestli tu takový salát je, prohledávala jsem to, ale nenašla. Pokud tady je, tak to smažu. Dělala ho moje tchýně vždy den před Štědrým večerem. Já ho dělám taky, manžel ho jí jenom tak z lednice a vždycky mám obavu, že večer už ke kapru nezbyde.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Veronika.Hrozna

27. 12. 2020 12:53

Merylas: To jsem ráda, že byl výrazný, takový má být. Proto dávám cibuli až je salát studený. Jinak by se mi v tom nálevu cibule moc rozblemcala. Pepře se není třeba bát, v tom nálevu, se tak nějak rozptýlí a spojí se s brambory. Já vyleju uvařený nálev i se vším pepřem, nejprve do mísy a pak přidávám brambory, aby se k sobě nelepily a začaly nasávat nálev hned. Pepř vařím spolu s nálevem! Moc nemíchám, abych brambory nerozlámala.

Merylas

27. 12. 2020 10:29

Veronika.Hrozna: Ráda jsem si přečetla Tvé povídání k tomuto salátu. :-K Měla jsem ho v nálevu, dost výrazném, už den předem. Jen toho mletého pepře jsem dala opravdu malinko. :-):-K

Veronika.Hrozna

25. 12. 2020 11:10

MamlajdaD: 3 kousky byly u veterináře, u mne zůstal jeden a bez dozoru, já seděla u počítače. :-K Nevím sice, jak to manžel dělá, ale i když jsem v kuchyni, tak to zmizí. Asi má Coperfieldovo školení, jak nechat zmizet štrůdl. ;-)

MamlajdaD

24. 12. 2020 23:54

Veronika.Hrozna: Veroniko, dokud žil můj muž, tak taky u nás byla bitva o "prdelky" od štrůdlu, dokonce jsem dělala malé štrůdly, těsto (tehdy ještě mražené) jsem dělila na 4 kusy, a místo dvou štrůdlů na délku pekáče, jsem dělala 4 štrůdly na šířku pekáče, čímž se počet kýžených konců zdvojnásobil. Ale já jsem nebyla asi takový dobrák, jako ty a rozhodně jsem trvala na tom, že se patičky budou spravedlivě dělit mezi nás oba. ;-):-D Ale od těch svých jsem raději neodcházela, dokud nebyly zkonzumované. ;-):-O Ale ten salát určitě zkusím, snad se i povede! :yes::-K:-K:-K

Simona Skolakova

24. 12. 2020 22:49

Veronika.Hrozna: ;-);-);-);-);-);-);-):yes:to znám;-);-);-);-)

Veronika.Hrozna

24. 12. 2020 22:21

MamlajdaD: Já měla taky dnes v duchu záchvat smíchu. :-K Manžel mi řekl, že náš veterinář chce štrůdl na Štědrý den, tak jsem pekla 4 štrůdlíky. Čistil jablíčka a říká, já ochutnal všechny zákusky, co jsi pekla, ale nejlepší je, štrůdl, patička, kde není tak moc náplně a tak to hezky křupe! A já chtěla říct , ano máš pravdu! Ale jsem se zarazila a začala přemýšlet, kdy naposled zbyla na štrúdlu nějaká patička, abych ji mohla ochutnat.....?No nechme to, ale na fotce se zákusky, už vidíte vlevo vzadu s uřezanou patičkou dnešní štrúdl a teď jsem přišla do kuchyně a už neměl i tu druhou! No, nic !;-):-D

MamlajdaD

24. 12. 2020 20:52

Veronika.Hrozna: Tak na tento salát jsem narazila až teď a musím ho brzy zkusit. Vypadá moc zajímavě! :yes: Ale když je to Štědrovečerní večeře, musím čekat rok? ;-):-D:-D:-D Ta otázka je jen pro obveselení. Zdravím! :-K:-K:-K

Veronika.Hrozna

24. 12. 2020 19:34

Merylas: Hezký večer, tento salát dělala moje tchýně a pocházela z Německého Švábska , tradičně nejchudší části Něměcka , odtud jméno pro brambory "švábky" / na Slovensku součást nářečí/ a jen pro zajímavost, přidávala k němu mističku s olejem ze smažené ryby, aby se dochutil a zjemnil. Kdo chtěl, si to na salát přidal. Já dneska dávám trochu oleje , ale jen jednu KL. Je opravdu výrazný s tou cibulí ! Musí být udělán den dopředu ! S uvařenou, nebo blanšírovanou cibulí, bude mít jinou chuť, ovšem ze syrovou cibulí, pro cibuložrouty a vitamínohltače, manna nebeská. ;-)
Je jsem si všimla , že nálev máte všechny světlý, on musí být tmavší od pepře, musí to ty brambory pořádně opepřit. :yes:

Merylas

24. 12. 2020 16:15

Každý rok dělám stejný, pro nás tradiční bramborový salát. Letos jsem k němu udělala ještě jeden, podle tohoto receptu. Jelikž mám ráda cibuli, tak mně chutná. Někdo ho nazývá salátem slovenským a jelikož někdo cibuli spařuje, nebo krátce povaří v nálevu, tak příště vyzkouším, ať mám srovnání. Ono taky hodně záleží na dobrém dochucení nálevu a kvalitě brambor. Ale za mě :yes:.:-K

Veronika.Hrozna

19. 12. 2019 11:55

Veronika.Hrozna: Oznámení : Vedení topreceptů rozhodne samo kam se Štědrovečěrní tabule 2019 přesune. Je jen na vás, jestli přispějete fotkami, komentáři a popisky pod fotkami. Doufám, že se budeme všichni divit, kolik lidí se zapojí !
Není to etnografická studie, je to dokument doby a taky dokument o jednoznačné identitě Českého národa a vzhledem ke stému výročí republiky, se jistě dočkáme i příspěvků od Slovenských uživatelů.

Veronika.Hrozna

9. 12. 2019 21:37

Eja57: Myslím, že by bylo fajn mít to v receptech. Tam je totiž prohlížení fotek nejjednodušší .
Název receptu l. Štedrovečerní tabule II. Oběd na Boží hod Vánoční , III. Prostřený stůl Vánoční pro návštěvy rodiny a přátel.
Každý nemusí fotit všechny, každý si vybere tu svoji kategorii.
Další by byl: Silvestr 2019- stolečku prostři se.
Bylo by skvělé, kdybychom moc nearanžovali, aby to bylo realistické, bylo by fajn, aby tam byly i skromné Štědrovečerní večeře a pohoštění , ale taky i ty méně skromné , dá se říct opuletní ! Průřez dobou , někteří jsme chudí, druzí bohatší a velmi bohatí. Je to dokument naší doby, nebudeme potomkům přeci lhát!

Veronika.Hrozna

9. 12. 2019 21:02

Simona Skolakova: Myslím, že je to společný "podnik" takže se dohodneme , kam s tím. Zatím ještě Vánoce nejsou, takže to bylo jenom to, aby se vědělo, že máme fotit slavnostní tabule, ryby, šupiny pod ubrusem a jiné krajové zvyky a jídla, která podle našeho uvážení nesmí chybět na stole a proč tam chybět nesmí! Tady nejde o žádnou soutěž, ale dokument doby našich zvyků , pokrmů a stylu stolování pro příští generace ! Za sto let se budou filmaři a nadšenci v tom šťourat , aby mohli o tom dělat dizertačky a filmaři točit dobové fily z roku 2019. :-K

Veronika.Hrozna

9. 12. 2019 20:54

magdalenka: Dneska je to moderní, takové multikulti, bude to zážitek, to nebude mít nikdo! :-D:-D:-D:-D:-D K tomu přidej Maďarsko, Bratislavu a budeš mít co "vysvětlovat" !:-D:-D:-D

Simona Skolakova

9. 12. 2019 20:32

Veronika.Hrozna: Veroniko,já to beru,že je to moc dobrý nápad,ale přokláním se ke casinovi,že by se to měělo dát na diskuzi a né pod recept,věř,že se to ujme,vždy jsme tam dávali takové zajímavosti a dost lidiček se zapojilo,ale posledních pár let nikdo moc na diskuzi nic nedává zajímavého,tak si to lidi přečtou,ale nekomentují,ale toto si myslím,že by lidičky topáčky zajímalo a diskuze by se rozjela jako kdysi,pod receptem to opravdu není vhodné,stejně to moderátorky přesunou!!!!Tak pojďme vytvořit samostatnou sekci a uvidí se!!!Mne to přijde jako super nápad,ale né pod receptem;-)

magdalenka

9. 12. 2019 20:32

Veronika.Hrozna: myslím, že svoj príspevok pridaný dnes o 15:29:09 by si mohla aj prekopírovať a hodiť aj do diskusie. Možno si to všimnú tu alebo tam.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cibulový bramborový salát bramborovy salat s cibuli bramborovo cibulový salát bramborový cibulový salát bramborový salát s červenou cibulí bramborový salát cibulový bramborovy salat recept recept bramborový salat bramborový salat cibulový salát bramborovocibulový salát slovenský zemiakový salát recept na bramborovy salat nálev na bramborový salát zemiakový salát cibulovo bramborový salát cibulovýbramborový salát zemiakovo cibulový šalát slovensky bramborovy salat cibulovo zemiakovy salat

Suroviny: brambory, ocet, sůl, cukr, pepř černý, cibule, cibule červená, olej slunečnicový

TopRecepty.cz

Bramborový salát cibulový Štědrovečerní večeře

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v5jm