Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 917 kJ / 5 955 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 413,91 g |
| Tuky | 349,39 g |
| Vláknina | 50,20 g |
| Cholesterol | 1,91 g |
| Sodík | 2,88 g |
| Sůl | 6,80 g |
| Sacharidy | 267,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na očistenej rybe urobíme hlboké zárezy (každých 4-5 centimetrov), osolíme a odložíme nabok.
Krok 2: Zemiaky v šupke uvaríme v slanej vode na polomäkko (za 15-20 minút). Necháme trocha vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Dno pekáča potrieme masťou (môžeme použiť aj olej alebo maslo, ale uberá to na chuti). Do pekáča ukladáme osolené kolieska zemiakov, ktoré posypeme mletým čiernym korením a červenou paprikou. Následne na zemiaky ukladáme jednu na kolieska nakrájanú červenú cibuľu (môžeme pridať aj kúsok údenej slaniny).
Krok 3: Údenú slaninu ukladáme do zárezov na rybe, ktorú následne položíme do pekáča.
Krok 4: Na a okolo ryby ukladáme ďalšiu narezanú cibuľu. Rybu a zemiaky pokryjeme tenkými plátkami paradajok a papriky, ktoré polejeme malým množstvom roztopenej masti a jedlo dobre osolíme.
Krok 5: Pečieme vo vopred vyhriatej rúre (200 stupňov) 15 minút. Medzitým vymiešame smotanu s 1 ČL mletej červenej papriky, 1 kl masti, drveným cesnakom, soľou a dostatkom vody na to, aby mala zmes tekutú formu.
Krok 6: Rybu vyberieme z rúry, polejeme smotanovou zmesou, posypeme mletým čiernym korením a vložíme naspäť do rúry kým nenadobudne chrumkavú červenú farbu.
Krok 7: Takto pripravená ryba je chutná, chrumkavá, jej príprava nie je pracná. Bohužiaľ, sa však tomuto jedlu nedostáva toľko pozornosti, koľko by si zaslúžilo a na Vianoce sa pripravuje iba v málo domácnostiach.
Pri pohári čerstvého rozé a dobrej spoločnosti sa z vašej slávnostnej večere stane hostina hodná kráľa!
Pri pohári čerstvého rozé a dobrej spoločnosti sa z vašej slávnostnej večere stane hostina hodná kráľa!
Zveřejněno 18. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr na způsob "Rác"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/owrk
Moje poznámka
Kapr na způsob "Rác"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/owrk
Nejnovější recepty
Medové kuličky
Přidáno před 2 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 3 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 4 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 4 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čokoládovo-banánové muffiny
veronika_straka před 20 minutami
Matcha kuličky
veronika_straka před 25 minutami
Polévka s drožďovými noky
Kajkajak před 55 minutami
Domácí langoše
Tunislav před 1 hodinou
Ořechové úly
Panova před 1 hodinou
Makové koláčky s povidly - cukroví
Panova před 1 hodinou
Čokoládové hvězdičky s kokosovou náplní
Panova před 1 hodinou
Žloutkové dortíčky
Panova před 1 hodinou
Kakaové s ořechovou náplní
Panova před 1 hodinou
Medovo-kokosové cukroví
Panova před 1 hodinou
Suroviny:
kapr,
brambory,
smetana zakysaná,
rajče,
paprika,
slanina uzená,
cibule červená,
česnek,
sádlo,
paprika sušená sladká,
pepř,
sůl
Komentáře (3)