Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 903 kJ / 2 845 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 86,55 g | 
| Tuky | 52,52 g | 
| Vláknina | 31,61 g | 
| Cholesterol | 38 mg | 
| Sodík | 4,92 g | 
| Sůl | 12,25 g | 
| Sacharidy | 490,68 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Dalamánky s prefermentem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PJxA
Moje poznámka
					
				
Dalamánky s prefermentem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PJxA
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 28 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 29 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 33 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							aby nebylo cítit droždí, 
						
						
							pečivo s prefermentem, 
						
						
							pečení- proč je cítit z pečiva droždí, 
						
						
							dalamanky z droždí, 
						
						
							dalamánky caathlen, 
						
						
							makové dalamánky, 
						
						
							když je cítit droždí, 
						
						
							proč je cítit droždí, 
						
						
							výroba prefermentu, 
						
						
							proč chléb při pečení klesne, 
						
						
							dalamanek recept, 
						
						
							proč mi po upečení chleba klesne, 
						
						
							sypke drozdi je stejne velke jako kostka?, 
						
						
							pecivo s prefermentom, 
						
						
							proc v pekarne klesne chleba, 
						
						
							aby po upečení nebylo cítit droždí, 
						
						
							mouka vhodná na dalamánky, 
						
						
							kvásku a prefermentu, 
						
						
							proč je z chleba cítit droždí, 
						
						
							droždí je citit
						
					
						Suroviny:
						
							mléko, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							olej, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							sůl, 
						
						
							cukr, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							droždí, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							sůl hrubá, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							voda, 
						
						
							mouka žitná chlebová, 
						
						
							droždí
						
					
	
			
Komentáře (11)
na 650 g mouky.
kolem 320ml. Vždyť je tam ještě lžíce oleje a máslo. nevím, možná nemám pravda , ale nepoužila bych tento recept.
(Ono se v písemném projevu dost blbě upozorňuje na možné chybky, nechtěla bych, aby moje upřesnění vyznívalo jako nějaké mentorování a už vůbec ne povyšování se!
Jak jsem psala - jsi šikula, že ses do toho pustila (zdejší průkopník
Pokud se ti chce, mrkni se, co všecko o prefermentu píšu http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...
Jinak - musím velice pochválit za snahu vyzkoušet
Cathleen uvádí 150 ml vody, 150 g mouky hladké, 1-2 g droždí,
Ty máš 200 ml vody, 150 g mouky žitné chlebové a půl kostky droždí = 21 g (tj. o 20 g více).
Ty máš kromě prefermentu ještě 21 g droždí, tedy celkem celou kostku droždí = 42 g.