Rohlíky s prefermentem

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 2 názory

Suroviny

Na preferment:
50 g pšeničné celozrnné mouky jemné
100 g hladké mouky
150 ml (g) vody
1 g čerstvého droždí
– vše umícháme a zakryté proti prachu a osýchání necháme v teplé místnosti kvasit 10-12 hodin
Dále:
150 ml (g) vody
3 lžíce olivového oleje
7 g droždí
200 g polohrubé mouky
150-170 g hladké mouky
2 rovné lžičky soli
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme nakynout.

  2. Pak ho rozdělíme na díly a umotáme rohlíky.
    Necháme je vykynout na plechuplechuplechu s pečícím papírem nebo fólií, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě220°C/10-12 minut).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rohlíky s prefermentem

Tématické fráze: psenicny preferment žitný rohlík a prefermentem domácí rohlíky z prefermentu jemny rohlik z drobenkou zbytek rohlíku