Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 843 kJ / 1 158 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,82 g |
Tuky | 86,60 g |
Vláknina | 5,30 g |
Cholesterol | 307 mg |
Sodík | 759 mg |
Sůl | 1,86 g |
Sacharidy | 12,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: 1. Salát z rybího filé - jako humrový:
Filé necháme částečně rozmrazit, pak je nakrájíme na několik kousků, pokapeme citrónovou šťávou a necháme v chladu půl hodiny odležet. Mrkev a brukev nakrájíme na kostičky. Na rozehřátý olej vložíme zeleninu, kousky filé a dusíme do měkka. Pokud je nutné, zastříkneme trochou horké vody. Majonézu promícháme s jogurtem, vínem, pepřem, prochladlou zeleninou, rybím filé a necháme v chladnu odležet. Salát pak rozdělíme do skleněných pohárků, ozdobíme petrželkou a řezem citrónu. Krok 2: 2. Salát z rybího filé s paprikou:
Filé necháme částečně rozmrazit, pak je nakrájíme na několik kousků, pokapeme citrónovou šťávou a necháme v chladu půl hodiny odležet. Na horkém oleji filé osmahneme, osolíme, okořeníme a pokud je nutné, zastříkneme trochou horké vody a dusíme do měkka. Jogurt ochutíme sójovou omáčkou, vmícháme jej k prochladlému filé a salát necháme v chladnu alespoň hodinu odležet. Před podáváním ozdobíme petrželkou.
Filé necháme částečně rozmrazit, pak je nakrájíme na několik kousků, pokapeme citrónovou šťávou a necháme v chladu půl hodiny odležet. Mrkev a brukev nakrájíme na kostičky. Na rozehřátý olej vložíme zeleninu, kousky filé a dusíme do měkka. Pokud je nutné, zastříkneme trochou horké vody. Majonézu promícháme s jogurtem, vínem, pepřem, prochladlou zeleninou, rybím filé a necháme v chladnu odležet. Salát pak rozdělíme do skleněných pohárků, ozdobíme petrželkou a řezem citrónu. Krok 2: 2. Salát z rybího filé s paprikou:
Filé necháme částečně rozmrazit, pak je nakrájíme na několik kousků, pokapeme citrónovou šťávou a necháme v chladu půl hodiny odležet. Na horkém oleji filé osmahneme, osolíme, okořeníme a pokud je nutné, zastříkneme trochou horké vody a dusíme do měkka. Jogurt ochutíme sójovou omáčkou, vmícháme jej k prochladlému filé a salát necháme v chladnu alespoň hodinu odležet. Před podáváním ozdobíme petrželkou.
Zveřejněno 7. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
DIA-Saláty z rybího filé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Z10
Moje poznámka
DIA-Saláty z rybího filé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Z10
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 7 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 23 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno 2. 9. 2025 16:28:03
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Belgické vafle
ne.honzula12 před 1 hodinou
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 1 hodinou
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 2 hodinami
Domácí kečup
Mistrova před 3 hodinami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 4 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 4 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 6 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 6 hodinami
Buchta Rafaelo
Alicia8 před 7 hodinami
Špenátová polévka s mlékem
Kajkajak před 7 hodinami
Tématické fráze:
dia zeleninové saláty,
dia saláty,
dia salát
Suroviny:
filet rybí,
šťáva citronová,
olej,
zelenina,
pepř,
majonéza,
jogurt bílý,
víno bílé,
petrželka,
citron,
filet rybí,
šťáva citronová,
olej,
sůl,
cibule,
paprika čerstvá zelená,
jogurt bílý,
omáčka sojová,
petrželka
Komentáře (4)