Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 29 550 kJ / 7 063 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 123,04 g |
| Tuky | 388,63 g |
| Vláknina | 28,10 g |
| Cholesterol | 2,73 g |
| Sodík | 1,07 g |
| Sůl | 2,63 g |
| Sacharidy | 754,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozdělíme žloutky a bílky. Vaječné bílky vyšleháme s krystalovým cukrem a špetkou soli do pevného sněhu. Máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny, poté přidáme žloutky a rozpuštěnou čokoládu (nesmí být horká). Do čokoládové pěny vmícháme bílkový sníh a následně mouku smíchanou s kypřícím práškem a mandlemi. Celé důkladně, ale jemně promícháme.
Krok 2: Hmotu nalijeme do pečící formy, dno vyložené pečícím papírem. Pečeme na 180°C cca 60 minut, prvních 15 minut máme troubu pootevřenou. Upečený korpus necháme zcela vychladnout, poté vyndáme z formy a 2x prořízneme.
Krok 3: Meruňky, vodu a cukr smíchaný s pektinem svaříme a za občasného míchání zredukujeme. Propasírujeme. Dort promažeme ještě teplým džemem, lépe se do korpusu vsákne. Část džemu si necháme i na potření celého dortu. Necháme v chladu zatáhnout, já nechávám přes noc.
Krok 4: Druhý den dort polijeme čokoládovou ganache a dáme vychladit. Nejlépe chutná dort 2-3 dny proleželý. Před servírováním je dobré dort vyndat alespoň 30 minut předem z lednice, aby povolil. Díky vysokému obsahu čokolády by studený z lednice byl příliš tuhý a zkazilo by to chuťový požitek.
Krok 5: Připrava ganache: smetanu přivedeme k varu, přelijeme s ní nalámanou čokoládu, necháme 3 minutky odstát a důkladně rozmícháme (nešleháme!).
Zveřejněno 18. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sachrův dort podle Mišky Kuličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2L6K
Moje poznámka
Sachrův dort podle Mišky Kuličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2L6K
Nejnovější recepty
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Přidáno před 2 hodinami
Rychlá snídaňová pohanková kašička s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 4 hodinami
Polévka s kurkumou
Přidáno před 11 hodinami
Bulgur s houbami a sušenými rajčaty
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Diesel před 1 hodinou
Pikantní kuřecí paličky
wimra před 4 hodinami
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 9 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 11 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 11 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 11 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 13 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 13 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 16 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 16 hodinami
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
cukr krystal,
vejce,
čokoláda,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
mandle mleté,
kypřící prášek,
meruňky,
cukr krupice,
voda,
smetana ke šlehání,
čokoláda hořká
Komentáře (12)
Mám rád spíše těžké (ořechové) dorty ale Sachrovi jsem na chuť nepřišel
Má ale nespornou výhodu: může být týdny (trochu přeháním
Kdysi jsem se Sachrovi intenzivně věnoval - ne kvůli korpusu (to je brnkačka), ale snažil jsem se přiblížit originál čokopolevě (oni to zovou glazůrou): 2x jsem ho koupil při cestě přes Vídeň a 2x jsem si ho naschvál nechal dovézt (dřevěné obaly mám do teď
No, možná je to v kvalitě čokolády a kakaa, či v nějakém grifu který mi uniká...
"50 g mletých mandlí"
MiskaKulicka:
Vsadím gatě, že ať už na uvedenou dávku dáte nebo nedáte 50 g mletých mandlí, tak po upečení korpusu stejně nic nepoznáte
Použití mandlí by mělo senzorický význam snad jen v případě, že by byly NASEKANÉ: chuťově se v aromatické čokohmotě sice neprosadí, ale zato by kousky mohly být přínosem svou "chrumkavostí"